Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Здравеопазване

15 Януари 14, 10:36 / Автор: mikoterapia.bg
Безценна е ранната диагностика при рак на който и да е орган
Съвременната цивилизация непрекъснато се „надбягва” с техническия прогрес. Но динамичното ежедневие отключва много фактори, които са причина за появата на тежки заболявания.
Съвременната цивилизация непрекъснато се „надбягва” с техническия прогрес. Но динамичното ежедневие отключва много фактори, които са причина за появата на тежки заболявания. Днешният човек е подложен на постоянен стрес, а нездравословното хранене и замърсената околна среда влияят също негативно върху човешкия организъм. Тютюнопушенето все още е широко разпространено дори в развитите държави. През последните десетилетия нарасна обезпокоително броят на хората, заболели от рак на различни органи. Наистина днес почти няма орган в човешкото тяло, който да не може да бъде засегнат от онкологично заболяване. През последните години Световната здравна организация предприема мащабна кампания за превенция на раковите заболявания. Създават се специализирани клиники за ранната им диагностика. Хвърлят се усилия за възпитание на висока здравна култура, особено сред младите хора.
Днес са познати много видове рак. Обособени са така наречените рискови групи от хора, за които се счита, че са по-уязвими от развитие на ракови заболявания при достигане на определена възраст. Всъщност никой не е застрахован от образуване на тумор, затова хората в по-напреднала възраст трябва да си правят редовни профилактични прегледи. Те са необходима превенция, защото раковите заболявания често пъти се диагностицират в късен стадий.
Сред жените особено разпространени са рак на гърдата и рак на матката. Мъжете повече са засегнати от рак на белите дробове, рак на стомаха, рак на дебелото черво и рак на простатната жлеза. Някои хора са генетично и наследствено предразположени към определени ракови заболявания. Добре е младите жени след 35-годишна възраст и мъжете след навършване на 45 години да си правят редовни профилактични изследвания срещу рак. Съвременната медицина констатира най-различни случаи. Онкологичните заболявания могат да поразят гърлото, ларинкса, черния дроб, панкреаса и дори кожата. През последните години особено зачестяват случаите на рак на кожата. Затова е много важно да се разясни колко е вредно продължителното излагане на кожата на слънце. Озонният слой на планетата ни е изтънял чувствително през последния век и слънчевата радиация може да бъде опасна при продължителни и постоянни слънчеви бани. Фармацевтичните компании от цял свят работят непрекъснато за изнамиране на нови лекарства и терапии срещу раковите заболявания. За съжаление, ако едно раково заболяване не бъде открито в ранен стадий, то е нелечимо. Затова са необходими все повече усилия на обществото и на различни институции и организации за максимална превенция в борбата с коварното заболяване. Най-добрият начин за излекуване от рак е, когато доброкачественият тумор е открит навреме и се отстрани. Лекарствата и химиотерапията могат само да намалят страданията на болния и да забавят развитието на болестта. Трябва широко да се разяснява ползата от здравословния начин на живот, спорта, пълноценното хранене за предпазване от рак на различни органи.

За Контакти:ДР БИОМАСТЕР

Източник: http://mikoterapia.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1297