Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

20 Януари 14, 10:40 / Автор: Crossroads Bulgaria
Удължава се срока на класацията “Новатори в образованието”, която ще отличи българите с позитивен принос в образователната ни система
Класацията ще приема кандидатури до 24 януари 2014
Порталът за образователни новини Uchi.bg удължава срока за кандидатстване в класацията “Новатори в образованието”. Поради големия интерес към инициативата, търсеща личностите с принос в развитието на образователната ни система, класацията ще приема кандидатури до 24 януари 2014 г. Инициативата, която популяризира новите технологии и методи на преподаване, спечели редица поддръжници, вярващи, че процеса на обучение ще се промени изцяло през следващите години.

„Много се радвам, че тази инициатива се зароди точно сега, защото много промени вече настъпват в бразованието, но и много от тях предстоят. Крайно време е да се появи такава класация за личности, въвели модерни обучителни методи и иновативни решения в образованието, както и преподаватели, посветили голяма част от живота си на превръщането на учениците в подготвени и мотивирани за живота личности. За мен и моите колеги е съвсем естествено да се включим и да подпомогнем тази инициатива“, заяви Наталия Футекова, управляващ съдружник в софтуерната компания ERP.BG и член на журито на класацията „Новатори в образованието“.

Организатор на класацията, която привлича общественото внимание към позитивната промяна в българската образователна система, е порталът за образователни новини Uchi.bg. До 24 януари всеки желаещ може да номинира кандидат за отличието новатор в образованието на адрес: info@uchi.bg. Изпратената номинация подлежи на предварително одобрение от журито на класацията, съставено от представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди и журналисти с дългогодишен опит в сферата на образованието или технологиите.

Крайната подредба в класацията ще определят критериите: иновативност (в каква степен дейността на кандидата е новаторска), позитивност (целта е да се оценят не просто иновациите, заради самите иновации, а степента, в която имат положителен ефект) и мащаб (на каква част от обществото е полезна дейността на кандидата).
Всички участници в класацията, както и всички оценки на журито, ще бъдат публикувани на страницата на портала Uchi.bg.

Повече информация за класацията “Новатори в образованието” е достъпна на адрес: http://uchi.bg/?page_id=1215

За Контакти: ресс@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.7177