Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
23 Януари 14, 18:44 / Автор: ДЦ-ЦДП-АБАДЖИЕВИ
Поставянето на зъбни имплантати става чрез операция
От известно време имам проблем със зъбите си. Признавам си, обичам много да си хапвам сладко. За съжаление тази ми слабост доведе до заболяване на някои от зъбите ми.
От известно време имам проблем със зъбите си. Признавам си, обичам много да си хапвам сладко. За съжаление тази ми слабост доведе до заболяване на някои от зъбите ми. Знам, че консумацията на захар руши емайла на зъба, стига до корена и го унищожава. През годините имах няколко стари кариеса. Ходих на зъболекар и карах известно време с амалгамни пломби. Но независимо от това, с времето зъбите пак ме наболяваха. Пломбите не са гаранция, че след като веднъж зъбът е увреден няма да се стигне до усложнение. Болките се засилиха и аз отидох в специализирана клиника по дентална медицина. Имах две паднали пломби, а нелекувания до край кариес бе прераснал в пулпит. Зъболекарят установи, че двата долни кътника са доста разрушени и най-добре е да бъдат извадени. Той ми разясни, че на мястото на извадените зъби ще остане оголен венец. Вариантите били няколко, или да се постави мост от керамични коронки, или да се поставят зъбни имплантати. Поисках лекарят да ми обясни какво представляват тези зъбни имплантати. Зъболекарят ми показа нагледни материали и ми обясни, че всички зъбни имплантати представляват имплантиране на метален щифт в костта. Той своеобразно замествал корена на отстранения зъб. Разбрах, че при керамичния мост има сериозни недостатъци. Например, коронката която се пада над липсващия зъб няма да има здрава онова, а ще се крепи на съседните зъби. В този случай, най-сигурно е да се поставят зъбни имплантати. Аз се зачудих как така чуждо метално тяло ще се забие в костта под венеца. Изразих съмнение дали няма след време да се появи сериозно възпаление, дали организмът няма да отхвърли металния щифт? Научих, че медицината е открила така наречения биосъвместим материал. Зъболекарят ми обясни, че това е титанът. Той има уникални качества, които го правят съвместим с организма. След имплантация титаниевия щифт постепенно се сраства с костта без някакви сериозни усложнения. Зъболекарят ми обясни, че всички зъбни имплантати представляват метални щифтове които се забиват в костта, а върху горният им край има специални приставки. След известни колебания приех компетентните и убедителни разяснения на лекаря и се съгласих да си поставя зъбни имплантати. Първо се наложи да ми извадят двата силно разрушени зъба, а след това трябваше да мине поне месец докато венците заздравеят. В деня на операцията ми направиха предварителните обичайни изследвания и алергичен тест за упойката, която щяха да използват. Самата операция мина добре и безпроблемно. Първите няколко дни чувствах изтръпване и подуване на долната челюст, но лекарите ме увериха, че тези странични реакции бързо ще отшумят. Сега съм доволен, че си поставих зъбни имплантати. След време забравих, че изобщо имам изкуствени зъби, а и естетическия ефект бе много добър.

За Контакти: ДЦ-ЦДП-АБАДЖИЕВИ

Източник: http://aba-implant.bg/?lang=bg&page=%D0%B7%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-10

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1549