Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Политика

27 Януари 14, 18:45 / Автор: ПП КОЙ
КАМЕРИ ДА ГАРАНТИРАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ, НАСТОЯВАТ УЧРЕДИТЕЛИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ КОЙ
ПП КОЙ внася нови предложения за промяна в Изборния кодекс днес 27.01.2014г. /понеделник/
ПП КОЙ внася нови предложения за промяна в Изборния кодекс днес 27.01.2014г. /понеделник/. Сред тях са:

• Да бъдат поставени камери, които да излъчват в Интернет и записват това, което става във всички избирателни секции. Представител на Инициативния комитет за учредяване на политическа партия КОЙ ще предложи това в Обществения съвет към Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс на Република България. Идеята, която се внася на сесията днес, е чрез камерите да се гарантира нормалното и законово протичане както на избирателния процес, така и на подготвката на бюлетините и избирателните списъци за транспортиране от съответната секция до районните избирателни комисии.
• Заложените в Избирателния кодекс сканиращи устройства за лични карти, да бъдат задължителни не само при провеждане на машинно гласуване, а при всички изборни секции и начини за гласуване. По този начин ще се минимизира възможност за порочната практика да се гласува от името на неупражнили вот избиратели.
• Предлаганият праг за преференциален вот да бъде относителен, а не абсолютен, както е заложен в Избирателния кодекс. Многомандатните райони са с мандатност от 4 до 16 мандата, което прави 4 пъти разлика в броя на избирателите. При съществуващия текст за преференциален избор в 16 мандатен район ще са необходими 4 пъти повече гласове отколкото в 4 мандатния, което нарушава принципа на равнопоставеност.

Припомняме, че направеното предложение на КОЙ, на предишен Обществен съвет, за обявяване на нарушенията на изборното законодателство - за престъпления срещу демокрацията и създаване на отделна глава в НК с конкретни текстове, инкриминиращр тези действия, все още не е разгледано, и по него няма произнесено становище.

За Контакти: Мария Гатева 0886 049 089

Източник:
http://ppkoi.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1585