Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
28 Януари 14, 15:57 / Автор: CKBB
ASUS представи безжичния рутер RT-AC52U с адаптер USB-AC50
Комплектът рутер AC750 и адаптер AC450 предлага ъпгрейд до стандарта 802.11ac, скорост 733Mbit/s, и увеличава силата на сигнала до 150%
ASUS представи безжичния рутер RT-AC52U с USB-AC50, съставен от две отделни части – двубандов рутер AC750 и безжичен адаптер AC450. Устройствата осигуряват на потребителите незабавен и изключително достъпен ъпгрейд до последното поколение 802.11ac Wi-Fi технология със супербърз трансфер на данни до 733Mbit/s.
RT-AC52U осигурява бърза Wi-Fi връзка на две честоти – 2,4GHz и 5GHz. Моделът разполага със специално проектирани антени, които увеличават обхвата на сигнала до 150% в сравнение с други рутери. Новият рутер е снабден с USB порт, който позволява на потребителите да включат към него и да споделят принтер, твърд диск или друго устройство чрез 3G/4G (HSPA+) връзка. Моделът може да се използва дори и за зареждането на мобилни устройства като смартфони и таблети – на пръв поглед дребна, но изключително полезна функция.
RT-AC52U поддържа облачната услуга ASUS AiCloud за лесно синхронизиране, споделяне и стрийминг на файлове. Рутерът се предлага в комплект с безжичния 802.11ac адаптер, който работи на честота 5GHz и осигурява надеждна връзка със скорост до 433Mbit/s (AC450), предлагайки незабавен ъпгрейд до последното поколение 802.11ac Wi-Fi технология.

Надеждна двубандова връзка, трансфер с висока скорост и изчистен дизайн
RT-AC52U е снабден с три антени, които са вградени, като по този начин се запазва изключително изчистения му дизайн. Антените работят едновременно и на двете честоти (2,4GHz и 5GHz), което удвоява възможността за осъществяване на връзка и покачва над два пъти производителността на рутера.
RT-AC52U може както да изпраща, така и да получава данни със скорост до 300Mbit/s на честота 2,4GHz и със скорост 433Mbit/s на честота 5GHz, и то едновременно. Общата скорост на трансфер 733Mbit/s е огромен плюс за потребителите. Благодарение на включения в пакета безжичен адаптер USB-AC50 те могат да сърфират в мрежата, да изпращат и получават мейли на честота 2,4GHz и да играят игри, гледат или споделят HD видео на честота 5GHz – и то без никакво забавяне или прекъсване на връзката.
Инженерите на ASUS са снабдили RT-AC52U с мощни усилватели за по-силен сигнал в затворени помещения и на открито. В сравнение с конкурентните 802.11ac рутери, RT-AC52U увеличава силата на сигнала с до 150%, което разширява обхвата на рутера до всички ъгли и помещения както в дома, така и в градината.

Вграден USB порт за файл-сървър, споделяне и синхронизиране на информация
RT-AC52U е много повече от обикновен рутер. Благодарение на вградения USB порт, RT-AC52U може да се превърне във файл-сървър само чрез свързването с външен хард диск или пък чрез ASUS AiCloud. Потребителите могат да свържат и USB принтер към RT-AC52U, за да създадат принт-сървър – перфектно решение за споделяне на едно устройство между няколко човека.
USB портът поддържа и работа с 3G/4G донгъли, така че потребителите винаги разполагат с две широколентови (WAN) връзки към един рутер, което спомага за балансирането на трафика и осигурява надежден резервен вариант за непрекъснат интернет достъп. Портът може дори да се използва за зареждането на други устройства като смартфони и таблети.

Синхронизирайте и споделяйте файлове с ASUS AiCloud
RT-AC52U поддържа ексклузивната облачна услуга за съхранение и споделяне на информация ASUS AiCloud, която превръща рутера в надежден личен облачен сървър. Файловете, съхранявани в мрежата, на USB устройство или на ASUS WebStorage, могат лесно да бъдат синхронизирани с помощта на функцията ASUS Smart Sync. Данните могат да се споделят и между приятели, колеги и членовете на семейството само чрез изпращането на линк по мейл, чат или чрез някоя от социалните мрежи. По този начин потребителите получават достъп до информацията си чрез уеб-базирания интерфейс на AiCloud или чрез безплатното приложение AiCloud за устройства, които работят с Android и iOS.
AiCloud поддържа и синхронизацията „рутер към рутер“, която автоматично синхронизира свързаните посредством USB други рутери на ASUS за улеснено споделяне на големи файлове с приятелите и семейството.

Лесни настройки и отлична гъвкавост с ASUSWRT
Настройването на RT-AC52U е изключително лесна задача благодарение на софтуера ASUSWRT. Той улеснява извършването на по-сложните настройки и функции като приоритизирането на по-добрата връзка (QoS), така че потребителите да следят и контролират безжичната мрежа на всяка една от четирите Ethernet (LAN) връзки. Други функции на ASUSWRT са родителският контрол, управлението на dual WAN и споделянето на принтер.
RT-AC52U включва дори лесен на настройка VPN сървър, конфигуриран чрез ASUSWRT, така че потребителите могат да осъществят сигурен достъп до своята домашна мрежа.


###

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1906