Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

30 Януари 14, 11:13 / Автор: Онтотекст
Онтотекст с награда за бизнес иновативност от БАИТ
Компанията е отличена за бизнес иновация
Българската компания за семантичен софтуер Онтотекст, част от Сирма Груп, спечели тазгодишната награда на Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ) в категорията „Бизнес Иновативност“. Призът се дава на фирми, допринесли за създаването и внедряването на български иновативен продукт. Церемонията по награждаването се проведе на 29 януари, в Гранд Хотел София, а специален гост беше президентът на България Росен Плевнелиев.

Онтотекст е една от водещите компании в световен мащаб в областта на семантичните технологии. Повече от десетилетие екипът обединява метаданни и съдържание за търсене, навигиране и анализиране на информация по един по-продуктивен начин. Фирмата се отличава от своите конкуренти с това, че съчетава бърза семантична база данни със софтуер за обработка на естествен език (NLP – Natural Language Processing) - две изключително сложни технологии. Сред нейните предимства също е и това, че се е доказала в разработката на работещи семантично – базирани решения, които са част от ежедневието на клиентите, използват се от номинален брой потребители (повече от 100), критични са за бизнеса и предлагат истинска стойност за компаниите, които ги използват.

Семантичната база на Онтотекст, наречена OWLIM, организира данните посредством описания на нещата в света, какво интересува потребителите и връзките помежду им. По този начин базата може да извлича нова информация автоматично и динамично. Освен това, с промяната на света се променят и описанията в базата и свързаните с тях данни. Тази гъвкавост и динамика не е била възможна с традиционните подходи.

Клиенти на Онтотекст са медийни агенции като БиБиСи и Прес Асосиейшън, фармацевтични компании като Астра Зенека, важни правителствени агенции като Министерството на отбраната на САЩ, Националния архив на Великобритания, Американската здравна каса и културни институции като Британския музей. БиБиСи използва технологията на Онтотекст, за предоставяне на динамично съдържание на своя сайт за Световното първенство по футбол в Южна Африка, сайта за Олимпийските игри в Лондон, както и за проекти на други дивизии на компанията.

За Контакти:http://ontotext.com/

Източник: http://ontotext.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1355