Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

Вземи в gLOG
31 Януари 14, 11:22 / Автор: Интер Експо Център - София
Лаборатория за дизайн и развитие ще бъде представена на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ
Обединението ще се представи в рамките на изложението, което ще се проведе от 1 до 5 април 2014 г. в Интер Експо център – София
Специализираното изложение СВЕТЪТ НА МEБЕЛИТЕ (http://furnitureexpo.bg/bg) ще представи през април най-новите продукти на българските мебелни производители, както и нови форми на генериране на идеи. Клъстер “ГРИД – Лаборатория за дизайн и развитие” е първото по рода си обединение в България в областта на дизайна, което си поставя за цел да създаде обща платформа за обмен на знания, идеи, опит, мобилизация на общи ресурси, координиране на общосекторни проекти, спомагащи за развитието на дизайна като индустрия и допринасящи за внедряване на иновации и добри практики. Обединението ще се представи в рамките на изложението, което ще се проведе от 1 до 5 април 2014 г. в Интер Експо център – София (www.iec.bg).

Клъстерът развива услуги в областта на промишления (вкл. продуктов), интериорния, мултимедийния, графичния и уеб-дизайн. Стремежът е да се предлага не само проектиране на дизайнерски концепции, а и практическа реализация на конкретни проекти и масово производство на дизайнерски продукти. ГРИД се намира в начален етап на своето развитие и на този етап усилията са насочени към популяризирането му сред талантливи студенти и млади дизайнери, на които да се даде поле за изява. Клъстерът има за цел да даде на тези дизайнери липсващата практическа подготовка и възможност за прототипиране на успешни продукти, да направи връзката между тях и бизнеса. Развитието е насочено последователно на регионално, национално и международно ниво. Предвидени са участия на международни изложения, които да дадат поле за изява на български таланти. Част от работата на клъстера е съсредоточена върху изграждането на добър имидж на българските дизайнери, които са в състояние да разработят включително и авангардни продукти за елитни и скъпи производства на реномирани заводи в развити индустриални страни. Участието и постигнатите успехи в международни конкурси и екипи за изпълнение на мащабни проекти ще промени сегашното негативно възприемане на българските специалисти в областта на дизайна.

И тази година съпътстващата програма на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ обещава да бъде много интересна за всички посетители. Конкурсът „Българска мебел на годината“ отново ще излъчи и избор на посетителите, както и специална награда. Безплатните консултации за интериорен и продуктов дизайн, които ще предлага група ЧЕРГА също ще привлекат интереса на любителите на красивия, функционален и стилен интериор.

Организаторите от БКДМП и Агенция Булгарреклама очакват тази година изложбата да генерира повече бизнес контакти и повече чуждестранни посетители, тъй като отново ще се проведе паралелно с ТЕХНОМЕБЕЛ (http://technomebel.bg/bg), а и за първи път се реализира програмата за делови срещи(http://bit.ly/LvyU0J) Hosted Buyers (Професионален купувач).
На снимката: холен шкаф Unique, с който ЧУЧУЛАЙН ООД участва в конкурса Българска мебел на годината 2013


Присъединете към СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ във Facebook. (http://on.fb.me/1bchX1z)

За Контакти:Надежда Ванева, ПР, Интер Експа Център

Източник: http://furnitureexpo.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.2186