Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Политика

31 Януари 14, 11:28 / Автор: Политическа Партия „КОЙ“
Партия КОЙ - важни предложения
Инициативният комитет за учредяване на политическа партия „КОЙ“ обсъди Декларацията на Президента Росен Плевенлиев за провеждане на референдум за някой основни положения в новия Изборен Кодекс.
Инициативният комитет за учредяване на политическа партия „КОЙ“ обсъди Декларацията на Президента Росен Плевенлиев за провеждане на референдум за някой основни положения в новия Изборен Кодекс. Съзнавайки очакванията на хората за повишаване ролята на избирателя в политическите процеси в страната, ние подкрепяме идеята на Президента, но считаме че тя трябва да се конкретизира и доразвие, за да се ограничи възможността да бъде използвана за евтин популизъм. Според нас правилните въпроси за референдум са следните:

1. Подкрепяте ли изборна система в България да бъде смесена с 50 % Мажоритарен вот?
2. Подкрепяте ли възможността живеещите зад граница българи и тези, които притежават електронен подпис, да могат да гласуват чрез Интернет?
3. Подкрепяте ли идеята участието в избори и референдуми да се стимулира, например с ваучери за безплатни административни услуги, предоставяни от държавата или общините?

Считаме, че идеята за задължително гласуване, освен че противоречи на Конституцията, накърнява човешките права и е неприложима, защото създава призумция за виновност у негласувалите лица, независимо дали те са във фактическа невъзможност да упражнят този вот.

Ние, Инициативният Комитет за учредяване на политическа партия „КОЙ“ предлагаме на другите политически и обществени формации, съвместно да организираме подписка за референдум с приложените по-горе въпроси.

31.01.2014г.

Инициативния Комитет за Учредяване на Политическа Партия „КОЙ“
За Контакти:Моб. Тел. +359 886 049089
Инициативния Комитет за Учредяване на Политическа Партия „КОЙ“

Източник: http://ppkoi.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

12.3932