Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

03 Февруари 14, 11:56 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Profireal Group продаде PROFIDEBT – дивизията за изкупуване на вземания
Intrum Justitia, европейски лидер в мениджмънт на кредитни услуги, стана новия собственик на PROFIDEBT
Intrum Justitia, европейски лидер в мениджмънт на кредитни услуги, стана новия собственик на PROFIDEBT. Profireal Group продаде PROFIDEBT за 31 милиона евро, включително 19 милиона евро в заеми, които ще бъдат изплатени на кредиторите.

“Ние сме много доволни от продажбата на PROFIDEBT на компания като Intrum Justitia. PROFIDEBT си осигури важен инвеститор, който ще осигури не само продължаване на доброто представяне, но и развитие“, каза Давид Хор, СЕО на Profireal Group.

PROFIDEBT е една от водещите и най-успешни компании, опериращи на пазара на събиране на вземания в Чехия и Словакия. Тя е специализирана не само в изкупуване и събиране на вземания, но и мандатно управление на това портфолио. Тя оперира със собствена мрежа от специалисти по събиране на вземания. През деветте години на своето съществуване PROFIDEBT е изкупила в Чехия и Словакия повече от 200 хиляди вземания с номинална стойност почти 10 милиарда чешки крони.
През същия период се е планирало да се събере близо 600 000 вземания с номинална стойност 10,7 млрд. крони от кредитори.

Profireal Group ще използва средствата, придобити от продажба на PROFIDEBT, за развитието на ПРОФИ КРЕДИТ. "Нашата група би искала да се концентрира най-вече върху потребителското финансиране, като предоставяме заеми. Скоро ще отворим филиали в Русия и обмисляме навлизането на други пазари в Азия и Южна Америка", разкри плановете Дейвид Хор.

В България PROFIDEBT беше регистрирана юридически преди две години, но на практика компанията не стартира дейност у нас.

Тъй като PROFIDEBT не е свързана с основния бизнес на ПРОФИ КРЕДИТ, продажбата на това подразделение няма да се отрази по никакъв начин на пряката дейност на компанията.


За допълнителна информация:
Светломира Янкова
Директор „Маркетинг“
ПРОФИ КРЕДИТ България
тел.: +359 2 40 32 535
моб.: +359 895 505 535
е-мail: svetlomira.yankova@proficredit.bg




Източник:

Комуникационна агенция PRoWay



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4765