Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
04 Февруари 14, 10:36 / Автор: PR Point / Cohn & Wolfe
Групата GEFCO продължава разширяването на Зона „Централна Европа, Балкани и Близък изток” и назначава Пиер-Жан Лорен за зонален директор
Водещата в логистиката за производители Група GEFCO се стреми да засили своето присъствие в Зоната, обхващаща Централна Европа, Балканите и Близкия Изток. Разположена на кръстопътя между Западна Европа, Балтийските страни и Русия, тази Зона предлага страхотни възможности за растеж. Те са обусловени от процъфтяващ производствен сектор, не само в автомобилната индустрия – специализация на GEFCO, но и в авиацията, енергетиката, бързооборотните стоки и промишлеността. Възможностите, разкривани от този динамичен район, стимулираха Групата GEFCO през последните години да отвори филиали в България (2011 г.), в Обединените арабски емирства (2013 г.) и в Хърватска (2013 г.). Пиер-Жан Лорен, доскорошен Изпълнителен директор на GEFCO Италия, ще поеме управлението на зоната „Централна Европа, Балкани и Близък Изток” (CEBAM).
Курбевоа, 4 февруари 2014 г.

Зоната „Централна Европа, Балкани и Близък Изток” е пазар, на който GEFCO се стреми да засили своето присъствие.
Пиер-Жан Лорен, доскорошен Изпълнителен директор на GEFCO Италия, ще поеме управлението на зоната „Централна Европа, Балкани и Близък Изток” (CEBAM).
„Предвижда се тази група динамични страни, преминаващи през икономически промени, да се развиват значително. GEFCO адаптира организацията си по начин, чрез който да се оползотворят възможностите, разкрити от източниците на растеж. Изключително съм горд да бъда част от амбициозния план на Групата GEFCO за този стратегически регион, и най вече за насърчаването на близко сътрудничество между продажбите и производството”, заявява Пиер-Жан Лорен.

Стратегически разпределителен център за логистичните потоци:
Разположена на кръстопътя между Западна Европа, Балтийските страни и Русия, Зоната предлага страхотни възможности за растеж. Те са обусловени от процъфтяващ производствен сектор, не само в автомобилната индустрия – специализация на GEFCO, но и в авиацията, енергетиката, бързооборотните стоки и промишлеността.
Възможностите, разкривани от този динамичен район стимулираха GEFCO през последните години да отвори филиали в България (2011 г.), в Обединените арабски емирства (2013 г.) и в Хърватска (2013 г.). Новите офиси се присъединиха към мрежата от филиали в зоната, които вече съществуваха в Австрия, Германия, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Унгария и Чехия.
Новооткритият филиал в Хърватска ще послужи за укрепване и подобряване на логистичните потоци с много съседни страни: Италия, Словения, Унгария, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина. Откриването на клон в Дубай, Обединените арабски емирства, ще бъде идеална основа за бързото развитие на бизнеса на GEFCO в Близкия изток, Африка и Азия. Фактът, че филиалите постоянно работят съвместно в много стегната международна мрежа, ще направи много по-лесно управлението на логистичните потоци в цяла Европа и ще даде възможност на GEFCO да използва максимално огромния логистичен потенциал на региона.

Уникален опит в обслужването на производители:
Като европейски лидер в автомобилната логистика и компания, задаваща критериите в промишлената логистика, GEFCO разработи широк обхват компетентности, които покриват цялата верига на доставки. Със специализацията си в интегрираните логистични услуги Групата GEFCO предлага международен наземен и морски транспорт на товари, складова логистика, както и управление на потоци с опаковки за многократна употреба, митническо и данъчно представителство. От друга страна, условията в Зона CEBAM са идеални, за да допринасят за превръщането на GEFCO в лидер в промишлената логистика и за този регион.
Промишленост, масова търговия и енергетика са отраслите с растеж, в които компанията желае да развива регионалния си бизнес, като непрекъснато се адаптира към променящия се пазар. „Нашата цел е да реагираме колкото може по-адекватно към нуждите на местния пазар. С утвърждаването на нашата доминираща роля на пазара на автомобилните логистични услуги, ние се стремим да постигнем още по-голям растеж и в останалите сектори”, отбеляза Пиер-Жан Лорен.
GEFCO Group отчита световно-известни имена като свои най-големи клиенти в Зоната – такива са Electrolux, Schneider Electrics, Ford, General Motors и Volkswagen Audi.

Преференциална търговска платформа:
Един от стратегическите приоритети на GEFCO е укрепване на бизнеса в рамките на зоната, но също така и в много съседни страни.
Благодарение на значителните възможности, които се откриха пред GEFCO в резултат от присъединяването му към РЖД се очаква да нараснат бързо търговските потоци от/за Русия, както и търговията със страните от Общността на независимите държави (ОНД). Сътрудничеството със западно-европейски страни като Франция и Италия също ще бъде от съществено значение. Така чрез своята уникална интегрирана мрежа GEFCO ще се опосредства транспортните потоци между двете търговски зони.
За да гарантира растежа си в зоната, GEFCO подбира и кадри за много различни позиции в рамките на бизнеса (с управленски, оперативни и поддържащи функции).

Пиер-Жан Лорен е на 52 г. и има богат опит в международния транспорт и логистиката, придобит през 24-те години работа за GEFCO Group.
С диплома по компютърни науки от Университета в Нанси, Пиер-Жан започва кариерата си в UNILOG като ръководител на IT проекти. През 1989 г. се присъединява към GEFCO Group на същата длъжност. В последствие кариерата му преминава през различни позиции в логистика на завършени автомобили (FVL), като през 2001 г. той вече е FVL мениджър на филиала на GEFCO в Обединеното кралство. От 2006 г. до 2010 г. отговаря за управлението на дистрибуцията на завършени автомобили в Централния офис на GEFCO в гр. Курбевоа. От 2010 г. до 2013 г. оглавява GEFCO Италия.

За Контакти:PR Point / Cohn & Wolfe
+359 2 943 87 04
info@prpoint.bg

Източник: www.gefco.net

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1031