Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Агробизнес

05 Февруари 14, 13:53 / Автор: БУЛ АГРО КОНТРОЛ 1
Фумигация и пестициди
Насекомите и буболечките често са изключително досадни и вредни, поради което се появи нов и доста качествен метод за борба с тях – фумигация.
Насекомите и буболечките често са изключително досадни и вредни, поради което се появи нов и доста качествен метод за борба с тях – фумигация. Някои хора изпитват страх, гнус или дори ужас от тези създания, затова всячески се опитват да ги премахнат и да предотвратят появата им в домовете си и изобщо на всички възможни места.

Ако все пак се появят вредители, настава паника и ужас, защото знаем, че трябва да се обаждаме на разни фирми, които се занимават с премахването на вредителите. Това е неприятно, тъй като обикновено е свързано с отровни препарати, с това да напуснем дома си за някакъв период и изобщо се причинява ненужно и голямо неудобство.

Вероятно повечето от нас вече знаят какво представлява споменатата фумигация, пробвали са я или поне са чували за нея. Фумигация е метод, който може да бъде изключително ефективен и незатормозяващ живеещите в засегнатото пространство.
Има различни видове фумигация, но същественото е, че почти всички от тях се извършват с препарати, които са безвредни за хората и прогонват само нежеланите „гости”. Препаратите, с които се извършва методът фумигация, се наричат пестициди и, както споменахме, могат да бъдат различни видове. Обикновено изборът на пестициди зависи от вида фумигация – отровните пестициди се използват само в по-тежките видове фумигация – на големи пространства, промишлени зони или дори открити площи.

Има и един по-деликатен вид фумигация – става въпрос за тази, която е задължителен процес при тръговските и производителски дейности. Например, когато се пренасят големи количества хранителни вещества или растения (най-вече житни култури), задължително се извършва фумигация, чието значение е много голямо. По този начин се предотвратява евентуалното пренасяне на разни насекоми или буболечки, които не виреят по въпросните географски ширини. Това може да бъде доста опасно, тъй като често тези вредители пренасят със себе си и различни зарази, които могат да бъдат много опасни за хората. Затова в такива случаи да се извърши фумигация е напълно и изцяло задължително – тогава, разбира се, и пестицидите не могат да бъдат отровни. Обикновено техните свойства са такива, че не само премахват вредителите, но и предпазват от тяхната евентуална нова поява, така че може да се каже, че функцията им е трайна.

Фумигация може да се извършва по същия начин и на открити пространства, така че своевременно да предпазва селскостопанските култури от евентуални вредители, които биха могли да попречат на развитието им.

Има и още много видове фумигация, като всеки зависи от това къде и по какъв начин се извършва.

За Контакти:БУЛ АГРО КОНТРОЛ 1

Източник: http://www.bulagrocontrol.bg/index.php/bg/%D0%A3%D1%81%D0%BB%D1%
83%D0%B3%D0%B8/fumigatziya.html

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.8991