Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
06 Февруари 14, 18:59 / Автор: АББ България
АББ печели наградата „Инвеститор на годината 2013“ в България
АББ бе наградена от Българската агенция за инвестиции за изключителната си дейност в страната
АББ България бе удостоена с отличието „Инвеститор на годината 2013” от Българската агенция за инвестиции като признание за изключителната й дейност и постижения в страната през 2013 година.

Освен успешните постижения на АББ в областта на възобновяемата енергия, 2013 година бе от специално значение за компанията и заради изграждането на втората й производствена база в района на Пловдив, която представлява и втората голяма инвестиция на АББ Груп в гр. Раковски. Обектът е разположен на обща площ от около 15 000 кв. м, а заводът ще действа като вътрешен доставчик на АББ. Когато започне да функционира, в него ще работят около 600 души. Днес АББ разполага с над 1000 служители в района на гр. Пловдив.

„За нас е голяма чест да бъдем отличени с наградата „Инвеститор на годината“ за втори път в България. Тази награда подчертава непрекъснатия ангажимент на АББ към държавата, в която развива дейност, предлагайки не само енергиен, производствен и международен опит, но и значителен брой нови работни места“, сподели Екехард Нойрайтер, мениджър на АББ България.

Конкурсът „Инвеститор на годината“, организиран всяка година от Българската агенция за инвестиции, има за цел да отличи най-значителните инвестиционни проекти, постигнати в България. Наградите се присъждат на компании, направили значими стъпки в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, които са допринесли за развитието на икономиката чрез създаването на нови работни места, както и за стимулирането на икономическия растеж, същевременно придържайки се към високи стандарти на корпоративна и социална отговорност.

Наскоро АББ бе отличена и с „Награда на Германската икономика в България 2013“ за непрекъснатото развитие на производствените си дейности в страната. Това е вторият път, когато АББ получава тази престижна награда в България. Повече информация за церемонията по награждаването, провела се на 30 януари, можете да откриете на линка.

АББ (www.abb.bg) функционира в България чрез една компания с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево – за продукти високо напрежение и трансформатори, и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори във Варна, както и Общ център по счетоводство и човешки ресурси в гр. Раковски. АББ има над 1500 служители в България.

АББ (www.abb.com) е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Концернът АББ има свои компании в около 100 държави и разполага с близо 150 000 служители.

За Контакти:

За повече информация, моля, свържете се с:
Мениджър комуникации
АББ Румъния и България
Йоана Опреа
Tel: +4 021 310 43 75
Fax: +4 021 310 43 83
ioana.oprea@ro.abb.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.5691