Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

Вземи в gLOG
07 Февруари 14, 12:45 / Автор: Агенция НОА ООД
Наближава крайният срок за участие във второто издание на международния фестивал We Art Water
* 31 март 2014 г. е последната възможност за участие в конкурса за кратки филмови форми, организиран от международна фондация We Are Water. * Фестивалът е отворен за участие за всички желаещи, достатъчно е да се регистрират на сайта на конкурса и да изпратят свой авторски видео материал, съобразен с условията на конкурса. * Филмите на двама от наградените в първото издание на We Art Water Film Festival бяха представени на Берлинския международен кинофестивал пред повече от 250 000 зрители, сред които и важни фигури в международната филмова индустрия.
Както и първото издание, We Art Water Film Festival e уникален конкурс за късометражно кино. Това издание има три категории: микро документалистика, анимация и Instagram. Във всяка от категориите, журито присъжда една награда. Фестивалът дава и награда на зрителите, която се определя според гласуването на зрителите по интернет за най-любим филм.

Във второто издание на We Art Water Film Festival наградите са и парични. Те са, както следва:
- За категория микро документалистика: видео камера и парична награда от 2 500 Евро.
- За категория анимация: видео камера и парична награда от 1 500 Евро.
- За категория Instagram: парична награда от 1 000 Евро.
- За филмът, спечелил най-много гласове на публиката, наградата е 1 000 Евро.

Всеки професионалист или аматьор, желаещ да участва в конкурса We Art Water Film Festival, може да направи това чрез официалния уебсайт www.wearewater.org, най-късно до 31 март 2014 година. Няма такса за участие. Късометражните филми с продължителност между 1 и 3 минути трябва да са оригинални, авторски, свързани с темата на това издание 2013/2014 на фестивала, която е Вода и канализация. Регламента на конкурса е публикуван в интернет на сайта на фондация We Are Water, www.wearewater.org (http://www.wearewater.org/en/2013-14-edition_123901).

Всички допуснати до конкурса материали ще бъдат популяризирани пред най-широка публика. Те ще бъдат публикувани в интернет на страницата на международна фондация We Are Water и на страниците на фондацията в социалните медии. Селекция ще бъде представена и в Roca Gallery в Лондон, Мадрид и Барселона. В допълнение към това, два от наградените в първото издание на конкурса филми бяха представени на Берлинския международен кинофестивал. Вижте материали за представянето и двама от авторите на представените филми: http://www.youtube.com/watch?v=pLwzCc8x1LI; http://www.youtube.com/watch?v=8qcDCra48eQ; http://www.youtube.com/watch?v=RQD8rICpcBo .

Жури на второто издание на We Art Water Film Festival:
Карл Хенсман (Carl Hensman), директор на проект Вода, канализация и хигиена на фондация Бил и Мелинда Гейтс (Bill & Melinda Gates Foundation); Юдит Колел (Judith Colell), испански режисьор и вице президент на Испанската академия за кинематографични изкуства и науки (Spanish Academy of Cinematographic Arts and Sciences); Нед Бреслин (Ned Breslin), генерален директор на нестопанската организация Вода за хората (Water For People); Агусти Вияронга (Agustí Villaronga), испански режисьор, сценарист и актьор; Гинес Гарсия Миян (Ginés García Millán), актьор, който съчетава театъра, киното и телевизията; Мария Емма Мехия (María Emma Mejía), президент на Босоногата фондация (Barefoot Foundation); Емилио Майорга (Emilio Mayorga), представител на американското филмово списание Варайъти (Variety); Хосе Луис Ребординос (José Luis Rebordinos), директор на филмовия фестивал в Сан Себастиан; Карлос Хименес Ренхифо (Carlos Jiménez Renjifo), представител на Регионалния информационен център на Обединените нации за Западна Европа (UNRIC, United Nations Regional Information Centre for Western Europe); Ксавиер Торрас (Xavier Torras), директор на фондация We Are Water, и Паскал Еделман (Pascal Edelmann), ръководител преса за Европейската филмова академия (EFA, European Film Academy).


We Art Water Film Festival

We Art Festival Water Film Festival е първият международен фестивал за късометражни филми, чиято цел е да се повиши в международен мащаб информираността относно водните проблеми в света. Повече от 500 участници от 80 различни страни се включиха в първото издание, а идеята обиколи най-добрите 150 филмови училища в света, в 56 страни на 5 континента.


Фондация We Are Water

Фондация We Are Water е инициатива на Roca и има две основни цели. Първата цел е да повиши информираността и да насърчи общественото мнение и институциите сериозно да помислят върху необходимостта от създаване на нова култура на водата, която позволява на справедливо и устойчиво управление на водните ресурси по света.

Втората цел е да реализира всички възможни дейности за смекчаване на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейност на фондацията включват посредничество в развитието на инфраструктурата, образованието, здравеопазването и научните изследвания в най-нуждаещите се райони на планетата. В момента, фондацията работи по четири проекта в Еквадор, Индия, Бразилия и Боливия, и си сътрудничи с престижни международни организации, като Образование без граници (Education Without Borders), Интермон Оксфам (Intermon Oxfam), УНИЦЕФ (Unicef) и фондация Висенте Феррер (Vicente Ferrer Foundation).
www.wearewater.org

За допълнителна информация, моля, свържете се с:

Мария Иванова
Агенция НОА ООД
Тел: 02 944 5000
m.ivanova@noapr-bg.com
За Контакти:Мария Иванова
Агенция НОА ООД
Тел: 02 944 5000
m.ivanova@noapr-bg.com

Източник: www.noapr-bg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1052