Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
11 Февруари 14, 11:12 / Автор: nastilkite.com
Класическият дървен паркет винаги е на мода
Дървеният паркет е един от класическите материали, които се използват за изграждане на вътрешен интериор.
Дървеният паркет е един от класическите материали, които се използват за изграждане на вътрешен интериор. Напоследък много хора предпочитат да си поставят подови настилки в дома от истински дървен паркет. През последните години особено популярен стана изкуственият ламиниран паркет, известен и като ламинат. Наистина той притежава някои предимства пред класическия паркет. При него поставянето не изисква някакви особени усилия или познания. Ламинатът се продава на големи четвъртити плоскости, които просто трябва да се положат на пода и да се сглобят посредством специални жлебове. Единственото изискване е основата да е равна и да има поставен специален найлон. Други предимства на ламината са по-ниската цена и това, че не се влияе от атмосферни условия, не може да се раздуе от влага и да се размести.
Въпреки очевидните предимства обаче на ламината, днес мнозина се обръщат към „добрия стар” дървен паркет. Той съдържа в себе си уют и топлина, усещане за нещо истинско и автентично. Ламинатът се продава в най-различни конфигурации. Някои видове имитират фрагментите на истинския паркет, други на дюшаме, а трети на теракотени плочки. Да си поставиш дървен паркет у дома обаче си е истинско предизвикателство. Първо трябва човек да се спре на определен вид дървен материал, от който ще е направен паркета. Известно е, че след като е направен, дървеният паркет трябва да престои достатъчно дълго време в сухо помещение. Така дървото напълно изсъхва и става годно за поставяне. В противен случай, когато се положи паркет от сурово, неизсъхнало дърво, тепърва ще се берат ядове.
Днес на специализирания пазар се предлага паркет от най-различни видове дървен материал. По складовете има паркет от дъб, бук, ясен, орех или череша. Напоследък е моден класическият паркет от екзотично тиково и бамбуково дърво. Колкото по-скъпа е дървесината, толкова по-висока е цената на съответния паркет. Обикновено най-скъп е ясеновият и ореховият паркет. Често пъти специалистите препоръчват класическият паркет да се избере от комбинирана дървесина, най-често от дъб и бук. Така се предотвратява евентуално извръщане на положения паркет. След като изберем дълго търсения паркет, трябва да подготвим най-добри условия за полагането му. Обикновено за полагане на дървен паркет се търсят услугите на специалисти майстори. Майсторът първо трябва да провери в какво състояние е основата, на която ще се полага паркет. Тя трябва да е абсолютно равна. Това се установява със специален нивелир. Ако подът е на ново жилище и скоро е била направена циментова замазка, се смята, че трябва да мине определен период от време, през който циментът добре да изсъхне. Трябва да се изолира всякаква влага от съответното помещение. Когато намерите добър майстор, хубав ароматен лак и спазите всички изисквания за полагане на паркет, ще останете много доволни.

За Контакти:ДАНИ 96

Източник: http://nastilkite.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5744