Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
14 Февруари 14, 10:04 / Автор: БУЛ АГРО КОНТРОЛ 1
Основни методи за дезинсекция
Методът дезинсекция може да включва различни химически и биологични способи за борба с вредните насекоми. Още през древността хората извършвали своеобразна дезинсекция против вредните насекоми.
Методът дезинсекция може да включва различни химически и биологични способи за борба с вредните насекоми. Още през древността хората извършвали своеобразна дезинсекция против вредните насекоми. Те пълнели специални съдове с подбрани ароматни билки и треви. При горенето си те отделяли дим с характерна миризма. Благовонният дим бил приятен за човека, но отблъсквал насекомите.
Днес основният метод за дезинсекция си остава обработката на открити обширни площи. Обикновено тази дезинсекция се извършва с помощта на самолети и хеликоптери. С тяхна помощ за дезинсекция над обширни райони се разпръскват отровни химикали, които унищожават вредителите. Този метод се използва за борба с вредителите по селскостопански култури и срещу комари и кърлежи. Открити площи могат да се обработват и с локална дезинсекция. При този вид дезинсекция се използва методът на пулверизацията. С помощта на специални пръскачки се разпръскват отровни вещества в течно или в прахообразно състояние. Така при дезинсекция чрез пулверизация се обработват тревни площи, алеи и поляни в селищните райони.
На дезинсекция се подлагат и затворени помещения като складове, силози и трюмове на кораби. Този метод на дезинсекция е известен още като фумигация. При този вид дезинсекция в затвореното помещение се поставят специални плочи или табли, които съдържат отровно вещество. То постепенно се изпарява под влияние на околната температура и унищожава вредителите в помещението. Фумигацията служи и за обработка на определени хранителни продукти, които ще бъдат дълго време транспортирани. Отделените отровни вещества от специалните плочи обаче не са вредни за храните и за хората.
За дезинсекция срещу мухи и комари се използват специални инсектицидни лампи. Светлината в тях примамва насекомите, които, влизайки в лампата, са унищожени от високо напрежение. Известни са и така наречените капани насекомоуловители. Те представляват кутия, която излъчва примамлива ултравиолетова светлина, привличаща насекомите. Когато влязат през тесния тунел на капана, те не могат да излязат. Мухоловките представляват ленти, намазани с ароматно лепило, което привлича вредителите. Те полепват по лентата и загиват.
За дезинсекция против комари, кърлежи и хлебарки съществуват най-различни репеленти. Те са предназначени за лична защита на човек срещу вредителите, както и за дезинсекция на малки помещения. За дезинсекция срещу хлебарки и мравки се използват специални тебешири, които не позволяват на вредителите да преминат определена граница в едно помещение. Срещу хлебарки и мравки се извършва дезинсекция на цели жилищни сгради, мазета и тавани. За борба с вредителите се прилагат и интересни биологични методи. Установено е, че е особено ефикасно в район с посеви да се заселят насекомоядни птици. Така, без да се извършва дезинсекция, птиците по естествен път ограничават популацията на вредните насекоми.

За Контакти:

БУЛ АГРО КОНТРОЛ 1

Източник: http://www.bulagrocontrol.bg/index.php/bg/%D0%A3%D1%81%D0%BB%
D1%83%D0%B3%D0%B8/dezinsektziya.html

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1046