Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Медии

Вземи в gLOG
13 Февруари 14, 10:26 / Автор: Списание БИОГРАФ
Юбилейният 30-и “Биограф”: специален брой с Васил Левски
“Евангелието на Апостола” е темата от корицата на 276-страничното издание. Интервюта с Аксиния Джурова, Чавдар Шинов и актьора Илия Добрев са другите хитове в новия том
Васил Левски такъв, какъвто почти не го познаваме – като йеродякон Игнатий, който поставя религиозните ценности на първо място в революционната борба, е темата от корицата на февруарския “Биограф”. Най-голямото българско списание излиза със специален 276-страничен брой броени дни преди годишнината от смъртта на Апостола.

На него са посветени повече от 30 страници от съдържанието. Основният текст е написан от известната журналистка Велислава Дърева. Тя е автор на сценарий за пълнометражен документален филм за Апостола. В добавка към текста, който се публикува ексклузивно в “Биограф”, е голямото интервю на Мариела Балева с историка академик Константин Косев – най-големия наш специалист-историограф по темата.
Списанието публикува и разговор на Цветана Пешунова с актьора Илия Добрев, изпълнител на ролята на Джингиби в култовия някогашен тв сериал “Демонът на империята”.

Но и извън темата от корицата, новият “Биограф” отново впечатлява с разнообразие от очерци и интервюта. Журналистката Елена Кръстева разговаря с изкуствоведа Аксиния Джурова. Писателят Чавдар Шинов, сценарист на някои от най-обичаните български филми, се изповядва пред Мариела Балева. Иван Георгиев отдава почит на емблематичния певец от “Тоника” Гого Найденов, който си отиде на 12 януари.

Големи очерци за актьора Питър О’Тул, треньора Алекс Фъргюсън, руската кинолегенда Евгений Леонов и вечния дипломат на Германия Ханс-Дитрих Геншер допълват палитрата от теми в броя. “Биограф” публикува и откъс от новата книга на Любомир Левчев, есе от Умберто Еко, както и романтичен разказ от известната журналистка Миролюба Бенатова.

За Контакти: editorial@biograph.bg

Източник: www.biograph.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5185