Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Предприемачество

14 Февруари 14, 10:47 / Автор: Crossroads Bulgaria
Клубът по предприемачество Start It Smart разширява дейността си в страната
Целта на Start It Smart | Social Franchise е да изиграе ролята на мултипликатор на вече успешно функциониращата система от дейности на организацията в София
Най-големият клуб по предприемачество в България Start It Smart започна работа върху проект наречен Start It Smart | Social Franchise. Проектът представлява мултиплициране на целия модел на Start It Smart, който се предоставя на активни млади хора в различни градове в България. По този начин се цели изграждане на предприемаческа екосистема в дадения град. Целта на Start It Smart | Social Franchise е да изиграе ролята на мултипликатор на вече успешно функциониращата система от дейности на организацията в София.
“През последните месеци от комуникацията със средата се появи нова тенденция. Тенденция за необходимост от развитие на предприемаческата среда не само в София, но и в други градове.“ - казва Павлина Дешева – лидер на проекта Start It Smart | Social Franchise. „Освен това вярваме, че изразът “предприемаческа среда в България” не се свежда само до предприемаческата среда в София. А българската стартъп екосистема в никакъв случай не се ограничава единствено до района на столицата. В много други градове съществуват добри условия за създаване или за развитие на подобна среда.”
Към началото на 2014 г. от Start It Smart могат да се похвалят с два успешни примера – Start It Smart | Ruse, които работят в тясна връзка с Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Start It Smart | Burgas. В момента от клуба преговарят активно с още няколко града в (и извън) България.
Задължително условие за създаване на клуб в даден град е хората зад локалната организация да са наистина подходящите активни млади хора с морални ценности, мотивация и възможност да движат локалната организация. Според Start It Smart основните ползи от създаването на локални клубове в страната са:
• Формирането на солиден и подкрепящ се екип от активни хора, които се уважават и подкрепят в това да стартират проекти, да развиват бизнесите си и да споделят помежду си специфични знания.
• Развитие на предприемаческа екосистема, чрез вдъхновяването на млади хора и подкрепяйки ги да развият своите стартъпи, разпространявайки предприемачеството и стимулирайки споделянето на идеи и know-how.
• Достъп до влиятелна мрежа от интернационални контакти, срещи с успели предприемачи, формиране на лидери в локалната предприемаческа екосистема.
• Бранд и подкрепа предоставени от Start It Smart. Предоставят се структурата и търговската марка на Start It Smart и подкрепа в изграждането на аудитория, намирането на партньори, ментори и спонсори. Даване на know-how на новите създатели, чрез тясна връзка с клуба в София.
Допълнителна информация за проекта може да намерите на http://www.startitsmart.com/clubs/

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5934