Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
15 Февруари 14, 10:59 / Автор: ВИКТОРИЯ АУТО 1
За оптимизация за автомобилния двигател се препоръчва чип тунинг
Всеки автомобил има определена мощност на двигателя. Мощността е зададена от производителя. Често пъти обаче констатираме, че закупеният автомобил няма достатъчна мощност.
Всеки автомобил има определена мощност на двигателя. Мощността е зададена от производителя. Често пъти обаче констатираме, че закупеният автомобил няма достатъчна мощност. Много шофьори се оплакват, че при увеличаване скоростта на автомобила и при подаване на газ двигателят сякаш се задъхва и не му достига мощност. Двигателят в този случай не може да издържи дълго с подаденият му режим на работа и може да се повреди. Например при зададена скорост от 120 км/час, водачът има чувството, че автомобилът на практика се движи с не повече от 80км/час. Обикновено, за да се оптимизира един двигател се преминава към класически вариант – в специализираните сервизи се сменят различни части на двигателя като колянов вал, турбокомпресор или маховици. Това обаче може да излезе доста скъпо за собственика на автомобила.
През последните години е особено популярен един метод за промяна и подобряване на параметрите на двигателя – чип тунинг. Всички съвременни автомобили имат своя система за електронно управление, която се командва от бордови компютър. В него са заложени параметрите на двигателя и непрекъснато се следи за нивото на различни параметри, като температура, обороти, налягане и други. Разбира се, методът чип тунинг е приложим само при съвременните автомобили. Този метод обаче е доста по-изгоден и ефикасен в сравнение с класическия ремонт на един двигател. Електронното управление на автомобилния двигател е заложено в софтуерна програма, която е различна и уникална за всеки автомобил. Тази програма е записана на компютърен чип. Когато се наложи тунинг или подмяна на софтуерната програма, говорим за чип тунинг. Проблемите с двигателя обикновено идват от софтуера на компютъра, където са зададени параметрите на двигателя. Затова е добре при проблем тази програма да се тунингова, да се смени или подобри.
Трябва да се отбележи, че чип тунинг е подходящ за сравнително нови и неамортизирани двигатели. При по-стари двигатели, при които има амортизация на колянов вал и други части на двигателя, е неизбежна подмяната на старите и износени части с нови. При по-нови двигатели подобряване на параметрите с чип тунинг става само като се смени или подобри софтуерът на автомобила. Обикновено се използват два основни метода за чип тунинг на двигателя. При единия метод, чипът, в който е записана софтуерната програма, просто се заменя с нов, на който има записана нова и надеждна софтуерна програма. При метода на OBD чип тунинг чрез софтуерен способ се изтегля оригиналната управляваща софтуерна програма и на същия чип се записва нова софтуерна програма. За да се прибегне към чип тунинг обаче, трябва внимателно да се провери софтуерът на автомобила, а не веднага да се пристъпва към смяната му. Понякога проблемът в двигателя може да е породен от други причини и използването на чип тунинг може да доведе до нови проблеми на автомобила.

За Контакти: ВИКТОРИЯ АУТО 1

Източник: http://www.genercom.bg/bg/home/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1316