Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
15 Февруари 14, 11:01 / Автор: feya.eu
Работно облекло може да се носи с гордост и усмивка
Всеки човек извършва различна дейност, има свой занаят, а понякога притежава и подходящо работно облекло. Обикновено то се използва за предпазване на работещия от неблагоприятни условия на околната среда.
Всеки човек извършва различна дейност, има свой занаят, а понякога притежава и подходящо работно облекло. Обикновено то се използва за предпазване на работещия от неблагоприятни условия на околната среда. За много хора носенето на работно облекло е и белег на социален статус и то показва положението на работещия в йерархията на обществото.
Още от древността хората в античните класови общества носели свое работно облекло. Така се различавали отделните социални групи. В Древен Рим например, сенаторите имали особено импозантни дълги бели тоги, които били украсени с пурпурна лента по края. Те можели да влизат в Сената само облечени в тях. През Античността се появила така наречената униформа. Униформата като вид работно облекло била разпространена първоначално при римските легионери. Те трябвало да бъдат облечени еднакво, да имат еднакво оръжие и снаряжение. През различните епохи видовете работно облекло на хората се изменяли в зависимост от занаятите, които се упражнявали. В епохата на Великите географски открития моряците по корабите също се обличали по специфичен начин.
Днес видовете работно облекло са изключително разнообразни. Всяка професия обикновено изисква упражняващите я да се обличат по определен начин. Работещите в индустриалните производства и строителството често пъти носят специфични атрибути, като каски, противогази и различни инструменти. Служителите във финансовия и банков сектор също се обличат по твърдо установен начин. В много институции и учреждения носенето на костюм е задължително. За работно облекло на социалната група на служещите се служат сакото, панталона и вратовръзката. Традицията повелява, че носенето на официална униформа е уважение както към съответната институция, така и към клиентите. Пожарникарите и летците например носят работно облекло с жизненоважно значение. То е предназначено да запази живота и здравето на тези хора, които работят в изключително опасна среда. За всички работещи в хранително-вкусовата промишленост е задължително да носят специфични престилки, шапки и ръкавици, така че да не замърсяват хранителните продукти и суровини, с които работят. Работниците в химическата промишленост работят във вредна среда, затова те носят предпазно работно облекло. Особено колоритни са униформите на учениците и студентите. Днес някои училища и университети държат учащите да носят униформи с отличителната емблема на учебното заведение. Така униформата на ученика и студента се превръща в белег на престиж и на принадлежност към определена социална група. Обикновено униформите са красиви, съчетаващи сако и панталон за момчетата и сако и пола за момичетата. Лекарите, медицинските сестри и всички лица работещи в сектора на здравеопазването също носят задължително работно облекло, като по този начин се предотвратява възможността за появата и разпространението на различни зарази в болничните заведения.

За Контакти:Фея

Източник: http://feya.eu

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.497