Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
18 Февруари 14, 16:29 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Huawei е третият в света доставчик на смартфони за 2013 г.
Huawei, водещият доставчик на информационни и комуникационни технологии, бе класиран на трето място в сферата на глобалните доставки на смартфони според International Data Corporation(IDC), Strategy Analytics и Canalys - водещи компании в областта на маркетинговите проучвания и анализи. Според Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker на IDC, Huawei запазва своята трета позиция в световен мащаб през 2013 г. с най-висок годишен ръст от 67.5% сред водещите доставчици. Huawei спечели пазарен дял от 4.9% през 2013 г. с доставките на 48.8 милиона смартфона при 4% през 2012 г.
В доклада се посочва, че доставките на смартфони в световен мащаб са се увеличили с 38% през 2013 г. до над 1 милиард продадени смартфони за годината. Huawei има ръст от 56.5% през четвъртото тримесечие на 2013 г. с регистрирани 16.4 милиона доставки на смартфони при 10.5 милиона през последното тримесечие на 2012 г. Huawei е доставила 55.5 милиона мобилни телефони* през годината, като по този начин се нарежда на пето място с 3% дял от пазара в световен мащаб.
От IDC коментираха: „Huawei успя да запази своята трета позиция в световен мащаб и постигна най-висок годишен ръст сред водещите доставчици, като повиши разпознаваемостта на марката с по-висок дял на своите устройства в сравнение с поръчките, които е изпълнила за другите компании“.
Класирането доказва успеха на стратегията на Huawei да се фокусира върху продажбите на продукти от висок клас за изграждане на марката на международно ниво. Според Huawei през 2013 г. са доставени 52 милиона смартфона, което е с над 60% растеж повече спрямо 2012 г., а приходите от продажби за годината са се увеличили с 18% до 9 милиарда щатски долара. Към днешна дата компанията е представила своите продукти в над 140 пазара, чрез повече от 600 международни доставчици, което е позволило на бизнеса й със смартфони да достигне до 80% от пазарите в Китай, Русия, Италия, Саудитска Арабия, Филипините и Южна Африка.
През 2013 г. смартфоните на Huawei наброяват 87% от цялата продуктова линия на компанията, 12% от които са от среден до висок клас на цени над 250 щатски долара, като топмоделът Huawei ASCEND P6, който в момента се предлага в над 100 страни, беше доставен в над 3 милиона броя от представянето на 18 юни 2013 г.
Не се отнася за продажби на небрандирани Huwei продукти.

В допълнение, Huawei направи серия от промоционални кампании в световен мащаб, за да изгради своя бранд Make it possible, като в рамките на кампаниите осъществи спонсорства на водещи футболни организации като Liga de Futbol Professional (LFP) и футболните клубове „Милан“, Италия, и „Борусия Дортмунд“, Германия.
Третото място в света подкрепя стремежа на Huawei да се превърне в една от водещите марки за мобилни устройства в следващите 5 години, като предоставя качество и иновативни и модерни продукти в обсега на повече хора. По време на Consumer Electronic Show през 2014 г. Huawei представи Huawei ASCEND Mate2 4G и демонстрира целия си набор от 4G LTE устройства. С 6.1-инчов IPS екран, 4050 mAh батерия и 5-мегапикселова предна камера, Huawei ASCEND Mate2 4G ще направи възможно все повече хора да живеят по-бърз и свързан живот.
За Huawei Consumer Business Group
В края на 2013 г. продуктите и услугите на Huawei могат да бъдат намерени в над 140 страни, или при една трета от населението на света. Според International Data Corporation (IDC), Huawei бе класирана на трето място в сферата на глобалните доставки на смартфони. Huawei има повече от 16 R&D (Дизайнерски и Развойни) центрове по света: в САЩ, Германия, Швеция, Русия, Индия и Китай. Една от трите бизнес групи на Huawei – Huawei Consumer Business Group (BG), предлага богата гама продукти, включително мобилни телефони, таблети, устройства за мобилен и фиксиран интернет, облачни услуги и чипсети. С повече от 20 години богат опит в сектора на информационните и комуникационните технологии, обширна глобална мрежа, обширни международни бизнес операции и партньори, опит в сферата на телекомуникациите, Huawei е изградила международна мрежа, оперативна способност и работещи партньори. Huawei Consumer Business Group си поставя за цел да представя най-новите технологии на потребителите, като предлага един свят на възможности и изключителни преживявания за хората навсякъде по света.

За повече информация посетете: http://consumer.huawei.com/
За редовни актуализации на Вашето Huawei устройство ни последвайте:
Facebook: facebook.com/huaweidevice
Twitter: twitter.com/HuaweiDevice
Google+: plus.google.com/+HuaweiDevice
YouTube: youtube.com/user/HuaweiDeviceCo
Flickr: flickr.com/photos/huaweidevice

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0821