Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
18 Февруари 14, 13:33 / Автор: ПРЕЦИЗ ИНЖЕНЕРИНГ
Геодезически услуги – малко познати, но необходими
Корените на науката геодезия (съответно на така наречените геодезически услуги) могат да се търсят в дълбока древност. Геодезията е наука, изучаваща земната повърхност посредством нейното измерване, заснемане и картографиране.
Корените на науката геодезия (съответно на така наречените геодезически услуги) могат да се търсят в дълбока древност. Геодезията е наука, изучаваща земната повърхност посредством нейното измерване, заснемане и картографиране. До геодезически услуги пък са прибягвали още древните египтяни, следствие на ежегодното прииждане на река Нил и нуждата от възстановяване на заличените граници.
С термина „геодезически услуги” се обозначават малко познати на средностатистическия гражданин специфични дейности, които обаче са необходими при подялба на имот, изготвяне на архитектурен план, строеж, прокарване на канализация и др. За голямото търсене на геодезически услуги свидетелства „изобилието” от геодезически фирми, наводнили интернет пространството. Услугите на тези фирми основно са насочени както към физически лица и фирми, така и към общинските администрации.
На практика се оказва невъзможно да бъде поделен имот, реализиран строеж, изготвен архитектурен или градоустройствен план, без да се прибегне до услугите на инженер геодезист. Затова и говорейки за геодезически услуги, най-често става въпрос за трасиране, геодезическо заснемане и проектиране. Трасирането на обекти включва трасирането на новопроектирана сграда, на имот и имотни граници, трасиране на земеделски земи и гори или казано по-просто – очертаване на техните граници върху терена. По този начин заинтересованите лица ще могат да добият конкретна представа по отношение на границите на даден имот.
С подробна геодезическа снимка пък започва изготвянето на всеки архитектурен план и скица за строеж. Геодезическото заснемане стои в основата на изготвянето на карти, определянето на GPS координатите на обектите и още ред други. Без използването на прецизни геодезически услуги е невъзможно дори получаването на разрешение за строеж. Проектирането като подвид на различните геодезически услуги включва основно вертикалното планиране. А то от своя страна е свързано с определяне наклоните на вече построените сгради и съоръжения и изграждането на канализация и ВИК съоръжения.
Всички гореизброени геодезически услуги са предмет на съвременната инженерна геодезия. Те са специфични и изискват компетентната намеса на опитен инженер геодезист. А за извършваните измервания, изчисления и чертежи се използва напълно автоматизирана съвременна апаратура.
При възстановяване на отчуждените обработваеми земи и гори, гражданите прибягват отново до геодезически услуги. Въз основа на притежаваните нотариални актове се изготвят подробни скици на собствеността. Скицата проект се внася за одобрение и вписване в кадастъра. А въз основа на тези скици, при максимална точност на границите на отделните имоти, се изготвят кадастралните планове на населените места. Подобна е процедурата при подялбата на имот. Въз основа на геодезически услуги по точно изготвени скици на новообразуваните парцели се определят границите на новообразуваните парцели, които впоследствие се вписват в кадастъра.

За Контакти:ПРЕЦИЗ ИНЖЕНЕРИНГ

Източник:
www.precizinjenering.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5813