Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

Вземи в gLOG
20 Февруари 14, 11:36 / Автор: Интер Експо Център - София
Конференция Buildingreen 2014 в първия ден на Българска Строителна Седмица
Водещи проектанти и представители на бизнеса ще представят актуални проекти и технологични решения за изграждане на енергийноефективни и „почти нулевоенергийни” сгради
За пета поредна година в рамките на Българска Строителна Седмица (http://buildingweek.bg/) ще се проведе Национална конференция за енергийна ефективност и устойчиво строителство Buildingreen 2014 (http://www.buildingreen.bg/). Целта на форума, който ще се проведе на 19 март в Интер Експо Център - София (http://iec.bg/), е да се представят новите хоризонти и предизвикателства при проектиране, изграждане и обновяване на сгради в съответствие с директива 2010/31/ЕС.

Към края на настоящото десетилетие се въвежда изискването всички новопостроени сгради в страните от Европейския съюз да отговарят на новия стандарт “почти нулевоенергийна сграда” (ПНЕС). Определението на този стандарт е задължение на всяка отделна страна, която в рамките на общоевропейската политика за енергийна ефективност има право да се съобрази с конкретните климатични условия и със строителните традиции, както и с икономическите възможности на съответните пазари. Във връзка с това през последната година страните проведоха усилена подготовка за съставянето на националните определения и за утвърждаването им чрез местните нормативни уредби. Макар и с известно закъснение, нашата страна също започна подобна подготовка. В резултат на това към края на миналата година се появиха първите предложения за промени на съществуващата в момента нормативна уредба за енергийна ефективност на сградите.

Експерти от различни професионални области с доказани познания и практически опит в областта на проектирането и изграждането на нискоенергийни сгради застават зад позицията, че промените в наредбите трябва да създадат реални условия за възприемане на почти нулевоенергийните сгради в България във възможно най-кратки срокове. Те предлагат да се утвърди „цялостен” и „интегриран” подход в проектирането, включващ всички специалисти още в първите фази на проекта.

На конференцията представители на Министерството на инвестиционното проектиране, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, на професионалните организации на КАБ, КИИП, БАИС, НСОРБ и бизнеса ще обсъдят актуализацията на нормативни актове в областта на енергийната ефективност и подготовката на Национален план за насърчаване на сгради с близко до нулево енергийно потребление (СБНЕП).

Експерти от Министерството на регионалното развитие ще представят напредъка на проекта „Енергийно обновяване на българските домове”, финансиран с 65 млн. лв. по ОП „Регионално развитие”, и с какви

финансови средства за ЕЕ ще разполага новата ОП „Региони в растеж 2014-2020”.

Водещи проектанти и представители на бизнеса ще представят актуални проекти и технологични решения за изграждане на енергийноефективни и „почти нулевоенергийни” сгради.

Организатор на Buildingreen 2014 e ГРАДЪТ Медиа Груп, в партньорство с Интер Експо Център, ОПРР; НСОРБ; БАИС, КИИП, КАБ, BGBC, ЕнЕфект.

Присъединете се към Българска Строителна Седмица във Facebook https://www.facebook.com/events/1441557026065669/

За Контакти:Надежда Ванева, връзки с обществеността Интер Експо Център - София

Източник: http://buildingweek.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.9033