Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Медии

Вземи в gLOG
21 Февруари 14, 12:18 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Дядо Добри, Бокова, Ешкенази и двама бизнесмени - „Личности в Новините“ за 2013 година
Дядо Добри, Ирина Бокова, Веско Ешкенази и двама бизнесмени са избраните за „Личност в Новините“ за 2013 г. от читателите на Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.bg. Класацията на новинарските сайтове за личности, оставили следа в българския политически, икономически и обществен живот, се провежда за 13-а поредна година.
Чрез независимо онлайн гласуване, състояло се в периода декември 2013 – февруари 2014 г., над 15 000 читатели на Novinite.bg и Novinite.com гласуваха за „Личност в Новините“. Тази година избраните категории бяха „Политика“, „Бизнес“, „Благотворителност“, „Дипломация“, „Култура“ и „Спорт“. За всяка категория бяха номинирани по трима забележителни представители на съответната сфера на дейност.
В най-новата категория – за личност, допринесла най-много в областта на благотворителността, първо място спечели дядо Добри с 3881 читателски гласа. Той трогна хората с добротата си и превърна каузата си в пример за цяла България. Сред другите номинирани бяха директорката на Фондация „За нашите деца“ Иванка Шалапатова и бизнесменът Васил Василев, откупил от анонимния крадец елементите от паметника на Васил Левски в столицата.
В категорията „Политик в Новините“ с 2188 гласа спечели Ирина Бокова. Тази година тя за пореден път беше преизбрана за генерален директор на ЮНЕСКО. Ирина Бокова успя да се класира на първото място, изпреварвайки Бойко Борисов и Пламен Орешарски.
С 2408 гласа фаворит в категорията „Спорт“ стана Григор Димитров. Всепризнатият български тенисист получи мнозинството от гласовете в категорията благодарение на големите си постижения на корта. Номинирани в категорията „Спорт“ бяха още боксьорът Кубрат Пулев и преборилият левкемията футболист Стилиян Петров.
В класацията на Novinite.com и Novinite.bg в категорията „Бизнес“ първото място с равни 966 гласа си поделят Екехард Нойрайтер – директор за България на световната компания АBB, и Ивайло Пенчев – собственик на Walltopia, най-голямата компания в света за производство на изкуствени стени за катерене. На второ място остана Орлин Попов, собственик на веригата заведения Happy
Читателите на Novinite.com и на Novinite.bg от целия свят избраха с 1759 гласа Веско Ешкенази за „Личност в Новините“ в категорията „Култура“ за изключителните му международни изяви, а другите номинирани в категорията бяха актьорът Владимир Пенев и писателят Георги Господинов.
За престижната титла „Посланик в Новините“ се състезаваха трима дипломати – британецът Джонатан Алън, германецът Матиас Хьопфнер и японецът Такеши Коидзуми. Читателите на двете медии у нас и в чужбина отредиха първото място в тази
категория на посланика на Япония Такеши Коидзуми с 1315 гласа. Н. Пр. Такеши Коидзуми работи усилено за популяризирането на България в Япония, както и за увеличаването на броя на японските туристи и инвестиции у нас. Проявява интерес към нашата култура и език и говори на прекрасен български.
Сред предишните носители на наградата „Личност в Новините” са Ирина Бокова, Соломон Паси, Теодоси Спасов, Ралица Василева, Кристалина Георгиева.
Официалната церемония по награждаването на „Личност в Новините“ ще се проведе през март тази година в София.

За Novinite.com (Sofia News Agency):
Novinite.com (Sofia News Agency) e основан през 2001 г. от българския журналист, бизнесмен и PR експерт Максим Бехар. Стартът на новинарския сайт с новини в реално време е на 11 март 2001 г. Първият брой на единствения български англоезичен ежедневник The Sofia Morning News излиза на 1 юни 2001 г. Впоследствие е създаден и седмичникът The Sofia Weekly.
За Novinite.bg:
Novinite.bg е основан на 22 октомври 2011 г. Оттогава онлайн са публикувани близо 64 000 статии, анализи и коментари, десетки интервюта и стотици снимки. Онлайн ежедневникът „Новините“ е създаден на 1 февруари 2012 г.

За Контакти:За повече информация, моля, свържете се с
M3 Communications Group, Inc. на тел. 02/ 818 70 10.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1068