Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
26 Февруари 14, 16:31 / Автор: CKBB
ASUS показва ZenUI и PixelMaster на Mobile World Congress 2014
ZenUI е новият интуитивен и иновативен потребителски интерфейс за мобилни устройства на ASUS, а технологията PixelMaster позволява перфектна работа на камерата при слабо осветление
Барселона, Испания — ASUS представя на Mobile World Congress 2014 ZenUI и PixelMaster, две ключови услуги, специално разработени за мобилните устройства на компанията. ZenUI предлага изцяло ново мобилно изживяване, базирано на концепцията за свобода, изразяване и свързаност. ZenUI напълно преосмисля потребителския интерфейс на мобилните устройства на ASUS, като предлага над 200 подобрения, насочени към по-пълноценно изживяване и забавление. PixelMaster е технология, която прави работата с камерата на устройството по-лесна и безпроблемна. PixelMaster позволява заснемането на чудесни фотографии, които по нищо не отстъпват и дори превъзхождат снимките, направени с определени цифрови камери.

ZenUI — лесен за работа, интуитивен и просто чудесен
ZenUI е създаден да помогне на потребителите да бъдат организирани и продуктивни и да пести тяхното време. ZenUI е с нов лесен за работа и потребителски ориентиран визуален дизайн и предлага модерни икони, ярки цветови теми, анимации, нови рингтонове и звуци, както и изчистено оформление при представянето на информация. Приложенията на ASUS имат атрактивен и компактен дизайн, и предлагат индивидуални и ориентирани към съдържанието цветови теми, подходящи за всеки екран.
What's Next е приложение на ZenUI, което освобождава потребителите от задължението да реагират постоянно на информацията, с която се сблъскват ежедневно. What's Next разполага важната и полезна информация, като например предстоящи срещи или тяхната отмяна, нови съобщения, пропуснати обаждания от предпочитани контакти, прогноза за времето, рождени дни, годишнини и др. в списъка с нотификации и на началния екран, дори той да е заключен
Do It Later е апликация на ZenUI, която е интегрирана с много от базовите приложение на телефона, като Phone, Email, Messaging и Browser. Тя позволява на потребителя да се фокусира върху текущата си задача, без да забравя за важните неща, с които трябва да се справи после. Например, ако пишете e-mail и същевременно някой ви звъни, само с едно натискане на екранен бутон ще създадете напомняне за връщане на обаждането. Потребителите също така могат да запазват интересни неща, като статии, YouTube видео или интернет страници за по-късно използване. Всяко създадено напомняне или запазена тема се поставят в отделен Do It Later списък, който съдържа пряка връзка към осъществяване на отложеното във времето действие.
ZenUI помага за лесното общуване в различните социални общности. ZenUI допълва чудесно Omlet Open Messaging Platform, като позволява на потребителите да разменят съобщения и информация със семейството и приятелите си чрез различни приложения, които поддържат Omlet Chat. Апликациите на ASUS с Open Messaging функционалност включват Contacts, Calendar, Email и Gallery.
ZenUI също включва Omlet Chat, самостоятелно приложение за индивидуален и групов чат между неограничен брой потребители. То предлага възможност за споделяне на снимки, картинки, видео, аудио и др. Споделеното съдържание може да бъде записано в ASUS WebStorage или във всяка друга поддържана облачна услуга, което позволява лесен достъп до него отвсякъде. Приложението The Social Hotspot дава възможност на потребителите да се присъединят към публичен или частен чат канал според тяхното географско местоположение.
Open Cloud е друга уникална услуга на ZenUI. Тя дава достъп отвсякъде до информацията в приложенията Camera, Gallery, Music и File Manager на мобилното устройство. Open Cloud предлага облачна услуга, използвайки ASUS WebStorage или друга, като автоматично може да записва направените снимки и файлове, както и потребителят може да слуша музика в реално време.

PixelMaster — професионални снимки всеки път
PixelMaster е ексклузивна технология на ASUS, за момента налична за ZenFone и PadFone mini, която включва различни услуги, като Selfie Mode и Depth of Field Mode. Функцията подобрява работата и лекотата на използване на камерата. Две други опции на PixelMaster - Low-light Mode и Time Rewind, също са налични за ZenFone 5, ZenFone 6 и PadFone mini.
Low-light Mode увеличава значително качеството на заснемане при слаба светлина. Чрез сливане на съседни пиксели, камерата повишава светлочуствителността си с до 400% и контрастносттa си с до 200%, което позволява заснемането на ярки и ясни снимки без използването на светкавица. Electronic Image Stabilizer (EIS) подобрява представянето на камерата при слаба осветеност като осигурява ясни и контрастни изображения. При използването на Low-light Mode, PixelMaster автоматично запазва снимката във възможно най-голямата резолюция. Low-light mode е наличен и при запис на видео.
Time Rewind помага при снимане на бързо движещи се обекти, като автоматично прави серия от снимки и увеличава възможността за откриването на перфектния кадър. Чрез лесен за използване интерфейс, потребителят може да се върне „назад във времето“, за да избере най-добрата снимка или да запише цялата серия.
Selfie Mode е нов и иновативен начин за заснемането на качествени авто-портрети (‘selfies’). Той позволява на потребителя да използва основната камера на устройството и нейната висока резолюция за снимане в обратна посока (към дисплея). Камерата автоматично открива дали групата от хора е в кадър и след „обратно броене“ прави три снимки. Потребителят може да запише най-добрата снимка и да я сподели онлайн.
С Depth of field Mode могат да бъдат фотографирани контрастни и ясни обекти на леко размазан фон. До този момент това беше възможно единствено с професионални фотокамери.

ASUS на MWC 2014
Пълната гама от мобилни устройства на ASUS, използващи ZenUI and PixelMaster, потребителите и журналистите могат да намерят в продуктовия шоурум на ASUS на Mobile World Congress. Шоурумът е разположен в секция 2M31 на Зала 2 в Fira Gran Via Барселона, Испания, от 24 до 26 февруари от 9:00 до 20:00 часа и на 27 февруари от 9:00 до 16:00 часа.


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™, е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3 800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1038