Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Туризъм

Вземи в gLOG
04 Март 14, 10:22 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Фестивал на дивите цветя в Родопите от 21 до 29 юни 2014 г.
В програмата на фестивала са включени пешеходни и велотурове, фотопленери, готварски курсове, ателиета и фолклорно надпяване
И тази година Фестивал на дивите цветя ще ни потопи в магията на Родопите и ще ни запознае с природното и културно богатството на региона. Второто издание на фестивала ще се проведе от 21 до 29 юни 2014 година в селата Смилян, Могилица и Горна Арда, Община Смолян. Организатор на фестивала е сдружение „Екоорганизация – Родопи“.

Фестивал на дивите цветя в Родопите ще започне с традиционния Родопски здравен събор и Празник на народното творчество и занаятите в с. Могилица. За любителите на кулинарството и местната кухня ще се проведе ателие за приготвяне на родопски хлябове и закуски, и 3-дневен кулинарен курс на тема „Техники на приготвяне на родопски ястия. Готвене с цветя“.

Основен акцент в програмата на фестивала отново са цветята и ароматите. Посетителите ще имат възможност да участват в 5 дневния курс по ароматерапия и билкова козметика, както и в различни творчески ателиета сред които:
  • квилинг - изработка на цветни букети
  • плъст – изработка на цветя и украшения от вълна
  • изработване на пана от растителни материали

Любителите на приключенията и екстремните преживявания могат да предизвикат възможностите си с тур в каньона на Гарга дере и вертикалните градини с Орфеевото цвете – силивряка, велотур до изворите на Арда и поход по екопътека „Кърджалийски камък”.

В програмата на Фестивал на дивите цветя са включени и дегустации на млечни продукти и родопски ястия, фолклорно надпяване „Изворен глас“, традиционен Еньовден, фотопленери, ателиета и уъркшопи за деца.

Фестивал на дивите цветя цели да популяризира природното богатство на Родопите и местните традиции и обичаи. В района на Родопите се срещат над 2000 висши растения, което представлява 52% от флората на България. Много от тези растения са редки и защитени видове, като силивряка, родопския крем и родопското лале. С интересната и забавна програма фестивалът обръща внимание на опазването на тези видове.

Web страница: http://www.rhodopeflowersfestival.org/
Facebook страница: https://www.facebook.com/FestivalNaDiviteCvetia

За допълнителна информация:
Диана Чобанова
PR Expert
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 (879) 931 336
E-mail: d.chobanova@proway.bg



Източник:

Комуникационна агенция PRoWay


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1096