Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Корпоративна социална отговорност

Вземи в gLOG
25 Февруари 14, 12:15 / Автор: eventA
Бизнесът в подкрепа на диабетно болните деца
На 6 март – четвъртък от 19 часа, в Резиденция „Анастасия“, Сдружение Грети Гарсия, със съдействието на Lions Club Vitosha организира благотворително събитие за събиране на средства за закупуване на инсулинови помпи за диабетно болни деца.
На 6 март – четвъртък от 19 часа, в Резиденция „Анастасия“, Сдружение Грети Гарсия, със съдействието на Lions Club Vitosha организира благотворително събитие за събиране на средства за закупуване на инсулинови помпи за диабетно болни деца. Децата, които се нуждаят от инсулинова помпа у нас са около 1800, съобщиха от здравната каса, цитирани от вестник "Новинар". Помпите и глюкозните сензори се заплащат от родителите, а консумативите за тях се поемат от Фонда за лечение на деца. За да може тези деца да имат нормално детство и да не са толкова зависими от специфичен режим, бизнес компании в страната набират средства чрез благотворителност. Вече две години продължава кампанията един от вносителите на луксозна медицинска козметика.

Esthetic Privilege - официалният представител за България на испанската козметична марка Natura
Bisse Barcelona продължава и през тази година благотворителните си инициативи за закупуване на инсулинови помпи за лечение на деца, болни от диабет.

„Децата, болни от диабет, имат по-специално детство. Съобразяват се със специфични
хранителни режими, непрекъснато трябва да следят нивата на кръвната си захар. Това
ги прави много предпазливи и е трудно да бъдат спокойни. - споделя г-жа Грети Гарсия, изпълнителен директор на компанията – За една година лечението на едно дете с помощта
на инсулинови помпи е 10 659.60 лв. Това са доста пари и много малко родители могат да
ги отделят. Считам за свой граждански дълг, с помощта на бизнес партньори и приятели
да продължавам каузата за събиране на средства посредством инициативите, които организираме.“

Инсулиновата помпа автоматично дозира инсулин спрямо нуждите на пациента и същевременно измерва стойностите на кръвната захар непрекъснато - на всеки 5 мин./288 пъти в денонощието.

Благодарение на нея, пациентът винаги има наблюдение върху стойностите на кръвната си захар и много по-лесно може да се предпази от нежелани стойности. Ако стойностите са спаднали до определения за пациента минимум, помпата автоматично спира подаването на инсулин за два
часа. Уредът е компактен и удобен за носене в джоб или на колан.

Г-жа Грети Гарсия е завършила здравен мениджмънт и от седем години е изпълнителен директор на Esthetic Privilege - изключителен представител на Natura Bisse, Барселона, Cosmofrance, Маями (САЩ), Cosmogene S.A., Женева (Швейцария) и Moohan Engineering Group, Сеул, Корея. Компанията доставя на пазара цялата гама от продукти и апарати, необходими в сектора на естетичната медицина и козметологията.

За Контакти:eventA Communications

Източник: www.eventa.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4645