Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

Вземи в gLOG
26 Февруари 14, 12:24 / Автор: Интер Експо Център - София
„Аз, инженерът“ - едно ново вдъховение за младите специалисти
Водещи технологични компании в България ще се срещнат с младите – специалисти, студенти, гимназисти
Първото по рода си вълнуващо целодневно изживяване „Аз, инженерът“ ще се проведе на 5 март 2014 г. в Интер Експо Център – София. На него водещи технологични компании в България ще покажат на младите специалисти, студенти и гимназисти, че наука и иновации се случават и тук, и че има много възможности за тяхната професионална реализация.
Организатори на дебюта на младежката инициатива са Интер Експо Център – София и фондация „Мечти в действие“. За това какво е различното в „Аз, инженерът“, защо си струва да участват младите хора и кои са акцентите, разговаряме с Теди Зарева – управител на фондация „Мечти в действие“, и Даниела Ненчева – Мениджър Бизнес развитие в Интер Експо Център.
Как се роди идеята за „Аз, инженерът“?
Т. З. - Идеята се роди на съвместна среща, в която искахме да свържем инженерството, младежите и бизнеса по нов и модерен начин. Обединихме взаимния си опит като организатори и така се роди концепцията за “Аз, инженерът”.
Д. Н. - Един от приоритетите на Интер Експо Център - София е да привлича младите хора на своите събития. Това са бъдещите бизнесмени, на които искаме да покажем, че столичният изложбен комплекс е едно оживено място, на което се случват динамични и интересни събития. Имаме правилния партньор, с когото обединихме опит, усилия и ресурси и вече сме на крачка от първото издание на „Аз, инженерът“.
С какво се отличава събитието от други подобни младежки инициативи и защо да участват младите настоящи и бъдещи инженери?
Т. З. - Събитието е уникално като формат, защото комбинира елементи на конференция, кариерен форум, изложение, състезание, различни презентации, възможности за участие в работилници и дискусии. Форматът е такъв, защото искахме да е динамичен и атрактивен за младите. На това събитие посетителите могат да се запознаят както с топ мениджърите на някои от най-успешните компании в България, така и с техни служители, с представители на младежки организации, със свои връстници с подобни интереси, но от други градове, училища и университети. Всичко това се случва в една неформална атмосфера с множество възможности за интеракция, а е и напълно безплатно. Рядко студентите и учениците имат такава възможност.
Д. Н. - Концепцията на цялото събитие е то да избяга от традиционните формати и начини за представяне както на фирмите, така и на младите и бъдещи специалисти, и в същото време да предостави максимална възможност за всички участници.
Младите живеят в особена динамика, имат своите интереси и мечти. Възможността, която участието в „Аз, инженерът“ им дава, е уникална - директна среща с активни и успешни представители на бизнеса. В същото време интересът към настоящи и бъдещи инженери, който фирмите демонстрират, включвайки се в събитието, им дава увереност, че те могат да намерят достойна реализация и тук, в България.
Планирате ли инициативата да се разрасне?
Т. З. - Подхвърляме си вече идеи за ден или дори седмица на инженерните науки. Бихме искали да поддържаме диалога на тази тема през годината, така че със сигурност планираме да развиваме инициативата.
Д. Н. - Имаме желанието и амбицията инициативата да се разрасне. Вярваме, че това ще стане – съдейки по броя заявени желания за участия от страна на специалистите, на представителите на бизнеса и не на последно място – подкрепени сме изцяло от няколко специализирани учебни заведения.
Защо решихте този младежки форум да бъде проведен паралелно със специализираните изложения MachTech & Metal, IFAM и Intronika през месец март в Интер Експо Център?
Д. Н. - В съвременната икономика компаниите се ориентират все повече към високотехнологични производства, предимство имат нововъведенията. Нашите изложители показват нови продукти, нови услуги, иновативни решения и разработки, за чието производство са необходими висококвалифицирани кадри. В същото време много настоящи и бъдещи специалисти са в процес на търсене на добри възможности за реализация. Преценихме, че едновременното провеждане на индустриалните изложения и младежкия форум, насочен към специалистите в тази сфера, ще даде една по-широка възможност за сътрудничество между частния бизнес и университетите. Задължително е да се използва всяка възможност за намиране на правилните хора. Има много бизнесмени и компании, които са готови да инвестират и да подпомагат младите инженери. Двете събития на едно място са чудесна възможност младите хора и бизнесът да се опознаят взаимно, да обменят идеи за стаж или за работа. Не на последно място - търсещите реализация в тази сфера ще се убедят, че възможностите им в България са много и атрактивни.

За Контакти:media@iec.bg

Източник: www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6158