Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
04 Март 14, 16:50 / Автор: CKBB
ASUS чупи рекорди с 11 награди на iF Design Awards 2014 г.
Transformer Book Trio, VivoMouse и PadFone са сред отличените продукти с престижните награди
Мюнхен, Германия — Продукти на ASUS спечелиха 11 престижни награди iF Product Design Awards по време на церемония, състояла се на 28 февруари 2014 г. в BMW Welt Event Forum в Мюнхен. Наградите обхващат три продуктови категории, а броят им е най-големият, печелен някога от ASUS на това събитие. В категорията „Компютри“ ASUS получи отличия за дизайна на VivoMouse, MeMO Pad HD 7, Transformer Book Trio, Zenbook NX500, Zenbook UX301, серията бизнес мобилни компютри ASUSPRO PU, серията монитори ASUS ProArt PA, настолния компютър ASUS G10AC и дънната платка Republic of Gamers (ROG) Maximus VI Formula. PadFone mini получи награда в категорията „Телекомуникации“, а мобилният LED проектор ASUS S1 беше отличен в категория „Аудио/видео“.
Наградите iF Design са признати в цял свят като знак за качеството на продукти, които изпъкват по определени критерии като качество на дизайна, степен на иновативност, функционалност, ергономичност и др. Продуктите се оценяват и класират от независимо жури, в което влизат 50 независими експерти от цял свят.

VivoMouse
VivoMouse е иновативен продукт, който може да изпълнява три функции едновременно – мишка, тъчпад и дистанционно управление. Освен с разнообразни функции, мишката се отличава със специален дизайн, който я прави еднакво удобна за работа както с дясната, така и с лявата ръка, и поддържа изцяло жестовете за работа с Windows 8.1/8. VivoMouse може да се използва като оптична мишка и тъчпад, така че тя е идеална за работа с мобилни и настолни компютри със сензорни дисплеи под операционна система Windows 8.1/8. Благодарение на своята безжична свързаност, мишката е подходяща за дистанционно управление на домашната система за забавление, когато тя е свързана и се управлява от компютър. Оптимизирана за управление на курсора с една ръка, VivoMouse прави лесна навигацията на филмите или музиката, докато потребителите релаксират у дома.
Като допълнение към удобството и лесната употреба, VivoMouse има впечатляващ уникален дизайн, който й позволява да се впише добре както на бюрото, така и на маса в кафенето. Моделът VivoMouse Metallic Edition Wt720 предлага същото интуитивно управление като VivoMouse, но в по-висок клас устройство. Тази версия е изработена от първокласни материали, има алуминиево тяло и тъчпад с украса от прецизно гравирани концентрични кръгове.

MeMO Pad HD 7
MeMO Pad HD 7 е достъпен и стилен преносим 7-инчов таблет. Корпусът на модела е с лъскаво покритие и се предлага в пет цвята – бял, син, розов, зелен и сив, което го превръща в атрактивно устройство, подходящо за всеки стил.
Невероятно тънък и с тегло едва 302 г, таблетът е удобен за ползване само с една ръка и се побира лесно в джоба. Същевременно обаче разполага с превъзходен широк HD IPS дисплей, който осигурява достатъчно пространство за картината и възможно най-добрия изглед на приложенията. Двата говорителя и технологията ASUS SonicMaster предлагат богат и наситен звук при забавление с музика, филми и игри.
MeMO Pad HD 7 е снабден с предна 1.2 MP камера и 5 MP задна камера, благодарение на които потребителите могат да запечатат незабравими моменти.

Transformer Book Trio
Transformer Book Trio е първото устройство в света, което съчетава функциите на лаптоп, таблет и настолен компютър. Моделът е уникален сам по себе си със своя дизайн с метален завършек и невероятната си функционалност. Благодарение на лесно отделящия се 11,6-инчов Full HD дисплей, устройството се превръща почти мигновено от високопроизводителен Windows 8 и Android лаптоп в Android таблет. Когато пък PC станцията се свърже към външен монитор, Transformer Book Trio става мощен настолен компютър. Тази невероятна гъвкавост прави Transformer Book Trio идеалното решение за мобилните потребители, тъй като намалява броя на отделните устройства, които те трябва да носят със себе си, заедно с необходимостта да прехвърлят информация от едно устройство на друго.
Когато се използва като лаптоп или настолен компютър с Windows 8, Transformer Book Trio разчита на четвърто поколение Intel® Core™ процесор за безпроблемна работа с няколко приложения и висока производителност. Във функцията си на Android таблет или лаптоп пък неговият голям Full HD мултитъч дисплей и бързина го правят предпочитан за забавление с милионите филми, музикални файлове и приложения, налични в Google Play™.


Zenbook NX500
Zenbook NX500 е ултрапортативен ноутбук, комбиниращ иновативен дизайн и мощен хардуер. С изчистения си сребрист корпус и тънък профил, той прави поразително впечатление, а едновременно с това е изключително преносим.
Zenbook NX500 е първият ноутбук на ASUS с 4K Ultra High Definition (4K/UHD) дисплей, благодарение на който предлага невероятно отчетливи графики и текст и може да поддържа видео съдържание в 4K. В допълнение, говорителите с титаниево покритие и аудио технологията SonicMaster, разработена съвместно с Bang & Olufsen ICEpower®, осигуряват звук с най-високо качество.
Zenbook NX500 ще бъде показан по време на Milan Design Week 2014, която ще се проведе между 8-ми и 13-ти април 2014 г.

Zenbook UX301
Zenbook UX301 е ултрабук, който комбинира спиращ дъха стил с невероятна издръжливост, производителност и иновативен дизайн. Завършекът от керамично покритие придава на Zenbook UX301 луксозен, елегантен и красив външен вид. Капакът е със специален защитен слой Corning® Gorilla® Glass 3 с Native Damage Resistance™, което го прави изключително устойчив на надраскване и значително увеличава издръжливостта му.
Ултрабукът е снабден с ярък 13,3-инчов WQHD дисплей, който осигурява перфектен изглед на всичко – от уеб страници до текстови документи. Дисплеят е мултитъч и поддържа жестовете за работа с Windows 8.
Пантите, които позволяват отварянето и затварянето на ултрабука, също са с уникален дизайн, който наподобява кориците на книга и предлага идеални зрителни ъгли и удобство при писане.

Серия ASUSPRO PU
Серията ASUSPRO PU предлага богат набор от ултрапортативни бизнес мобилни компютри, които се отличават с изискан стил и фокус върху надеждността и максималната продуктивност. Дизайнът на ноутбук серията ASUSPRO PU е изчистен и елегантен, а горната и долната част на корпуса имат завършек, наподобяващ елегантно сресана коса. Корпусът на ноутбуците представлява единен елемент, а не се състои от отделни части, което прави моделите ASUSPRO PU надеждни и устойчиви на ежедневна употреба.
Серията ASUSPRO PU предлага нов дизайн на клавиатурата – True-comfort, който улеснява допълнително писането. С ергономично прецизирана съпротива и 2,3 мм ход на бутоните, клавиатурата е проектирана така, че да осигурява изключителен комфорт дори и при продължителна употреба.

Серия монитори ASUS ProArt PA
ProArt PA е серия професионални монитори, предназначени за ползване от фотографи, оператори, геймъри, както и от всички потребители, които търсят дисплеи с безупречно качество. Всички монитори от серията ProArt са фабрично калибрирани, за да осигурят висока точност на цветовете и пълно покритие на отделните цветови гами. Мониторите възпроизвеждат цветовата гама Adobe RGB на 99%, sRGB на 100% и NTSC на 120%, плюс 10 бита дълбочина на цвета, така че снимките са винаги с точни и постоянни краски.
Мониторът PA279Q, представител на серията ProArt PA, предлага гъстота на пикселите 109 PPI (pixels per inch), което осигурява висококачествена резолюция 2560 x 1440 – четири пъти над тази на стандартните монитори с резолюция 720p. Всичко това позволява на потребителите да се наслаждават на перфектна картина с невероятни детайли върху широко екранно поле.
Серията монитори ProArt PA са снабдени с иновативната функция QuickFit Virtual Scale, която помага за безпроблемното разглеждане на изображения и документи в реален размер преди тяхното отпечатване. Иновативният контролен панел на QuickFit Virtual Scale позволява лесното управление на софтуера и извършването на други настройки по монитора.
Серията монитори ProArt PA са съвместими със стандарта VESA и могат да се поставят както на стена, така и на стойка. Стойката, с която се предлагат, позволява завъртане по хоризонтала и вертикала, както и промяна на височината на максимален комфорт.

ASUS G10AC
ASUS G10AC е невероятно мощен и богат на функции настолен компютър с изключително красив дизайн с изваяни линии, завършващи с гладка повърхност с елементи, наподобяващи елегантно сресана коса. Атрактивни светлинни индикатори, които показват състоянието на свързаното USB, допълват дизайна в предната част на кутията.
ASUS G10AC използва най-новото четвърто поколение Intel® Core™ процесори и видеокарта NVIDIA® GeForce® GTX, които осигуряват безпроблемна работа с най-новите компютърни игри и други тежки програми. G10AC е и първият настолен компютър, който използва аудио технологията SonicMaster и така възпроизвежда звука от игрите, песните и видеоклиповете с подобрено качество.
За да осигури защита при спиране на захранването и продължаване на работата, моделът разполага с ASUS Power Pack – собствен UPS (Uninterruptible Power Supply), който може и да се извади от кутията на компютъра и да се използва като преносима батерия. ASUS G10AC се предлага и с ASUS Universal Storage Module (USM), който позволява лесното увеличаване на дисковото пространство и трансфер на данни с два пъти по-бърза скорост от тази на USB 3.0.

ROG Maximus VI Formula
ROG Maximus VI Formula е мощна геймърска дънна платка от серията Z87, чийто дизайн съчетава редица подобрения с нов атрактивен външен вид. Дъното е снабдено с хибридно охлаждане CrossChill, което позволява на потребителите да избират между водно и въздушно охлаждане. За разлика от другите хибридни решения, CrossChill не използва вентилатор, с което на практика се елиминира шумът и вероятността от събиране на прах. Водното охлаждане осигурява до 23°C по-ниска температура на MOSFET транзисторите, което гарантира по-стабилен овърклок.
ROG Maximus VI Formula разполага и с още едно уникално допълнение към дизайна – ROG Armor, което осигурява множество ползи и допълва стилния и футуристичен изглед на дънната платка. ROG Armor се състои от две части, първата от която е надежден горен капак от акрилонитрил-бутадиен-стирен (ABS), който изолира дънната платка от топлината, идваща от видеокартата, а втората се състои от специална стомана и е поставена зад печатната платка. По този начин ROG Armor намалява работната температура и предпазва платката от огъване.
В допълнение към стила на ROG Armor, дънната платка е оцветена в яркочервено и лъскаво черно, характерно за цветовата гама на ROG. Цветовата схема е наложена не само в хардуерните елементи на модела, но и в съпътстващия софтуер, включително и в UEFI BIOS-а.

PadFone mini
PadFone mini е уникално гъвкаво устройство, което комбинира преносимостта на смартфон с големината на екрана на таблет. Моделът се състои от две части – 4-инчов смартфон, който може безпроблемно да се скачи със 7-инчов таблет, като по този начин позволява на потребителите да увеличат изгледа и същевременно – да заредят телефона си. PadFone mini разполага и с ексклузивната технология DynamicDisplay, която автоматично оразмерява приложенията според съответната големина на екрана – на смартфона или таблета.
PadFone mini разполага с 8 MP PixelMaster камера, а технологията PixelMaster има множество функции, които подобряват функционалността и улеснява потребителите при правенето на снимки. Например, Low-light Mode значително подобрява качеството на заснетите при слаба светлина изображения. Функцията автоматично настройва размера на пикселите, което позволява до 400% по-висока чувствителност към светлина и до 200% по-висок контраст. Това означава, че PadFone mini може да прави страхотни снимки, дори и без да има вградена светкавица.
PadFone mini притежава новия потребителския интерфейс ASUS ZenUI, който се предлага ексклузивно на мобилните устройства на ASUS. Това включва модерни „плоски“ икони, ярки цветови теми, анимации, нови рингтонове и сигнали за известия, както и изчистено оформление за представянето на информация. ASUS ZenUI включва и две добавки – What's Next и Do It Later, създадени да помагат на потребителите да бъдат по-продуктивни при управлението на ежедневната информация и задачи.

Мобилен LED проектор ASUS S1
ASUS S1 е ултрапортативен LED проектор, който предлага качество на мобилните професионалисти. Моделът има модерен и ненатрапчив дизайн със завършек от концентрични кръгове, което го прави подходящ както за конферентната зала, така и за всяко друго място за презентация. Проекторът е невероятно малък и лек – побира се в дланта на ръката и тежи едва 342 г, което го прави удобен за пренасяне дори и на по-дълги разстояния.
Същевременно малкият размер не се отразява негативно на функционалността на ASUS S1 и моделът предлага най-доброто качество в класа на проекторите, работещи от близко разстояние. ASUS S1 проектира картина с 41 инча диагонал на разстояние 1 метър. Проекторът разполага с вграден говорител с аудио технологията SonicMaster, която допълва картината за по-голям ефект. Батерията на проектора издържа 3 часа в режим на работа и му позволява да служи и като зарядно за мобилни устройства чрез своя USB порт, дори и когато проекторът е изключен и не се използва.
ASUS S1 има Mobile High-Definition Link (MHL) и HDMI изходи за по-голяма съвместимост с широка гама устройства, включително мобилни компютри, медия плейъри и конзоли.

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6175