Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
06 Март 14, 14:32 / Автор: CKBB
ASUS представи видеокартата R9 280 DirectCU II
Ексклузивните технологии за охлаждане DirectCU II и CoolTech и технологията за регулиране на напрежението DIGI+ осигуряват 20% по-добро охлаждане и 3 пъти по-малко шум
ASUS представи R9 280 DirectCU II – нова видеокарта, която използва последния графичен процесор на AMD Radeon™ R9 280 и разполага с ексклузивната технология за охлаждане DirectCU II за по-висока производителност и по-бърза работа при по-ниски нива на шум.
Благодарение на технологията ASUS DirectCU II, видеокартата R9 280 DirectCU II работи с до 20% по-ниска температура и до три пъти по-тихо спрямо референтните модели. Резултатът от всичко това е по-стабилен гейминг с по-висока скорост и с по-малко шум. Базовата скорост на ядрото на R9 280 е 874 MHz, като може да се увеличи до 980 MHz.
Новата карта ползва и предимствата на DIGI+, ексклузивен модул за регулиране на напрежението (VRM), който осигурява невероятна стабилност и по-малко шум по време на работа.
Друг важен елемент на R9 280 DirectCU II е софтуерният инструмент GPU Tweak, който позволява извършването на бързи настройки на видеокартата и видео стрийминг в реално време. Благодарение на този инструмент промяната в настройките на графиката в реално време и видео стриймингът никога не са били по-лесни.
Видеокартата е снабдена с 3 GB супербърза GDDR5 памет и поддържа резолюция до 2560 х 1600 пиксела, осигурявайки на геймърите фантастично гейминг изживяване.

По-бързи и по-тихи с ексклузивните технологии DirectCU II и CoolTech
DirectCU II е иновативна технология за охлаждане, която е ексклузивна за продуктите на ASUS. Тя включва специални високопроводими 10 мм тръби, които са в директен контакт с графичния процесор и по този начин отвеждат по-бързо и по-ефективно топлината.
Видеокартата е снабдена и с уникалния CoolTech вентилатор. Той има хибридни перки и конструкция, която осигурява по-ефективно разпръскване на топлината и така подобрява работата на картата.
Благодарение на всички тези ексклузивни иновации на ASUS, R8 280 DirectCU II работи с до 20% по-ниска температура и три пъти по-тихо в сравнение с референтните модели. По този начин геймърите могат да се наслаждават на последните компютърни игри при по-голяма бързина, увеличена стабилност и с много ниски нива на шум.

Първокласно захранване за ултраефективен и надежден гейминг
R9 280 DirectCU II използва и други ексклузивни технологии на ASUS като DIGI+ VRM, която намалява шума от захранването с 30% и повишава енергийната ефективност с 15% в сравнение с референтните модели. DIGI+ VRM също така регулира напрежението, допринася за стабилността на работата и удължава живота на графичния процесор 2,5 пъти.
DIGI+ VRM на ASUS е създадена от компоненти с изключително качество. За направата на DIGI+ VRM са използвани нископрофилни електролитни чип кондензатори с анод от синтерован тантал и катод от високопроводим полимер (POSCAPs), които са заявка за дълъг живот на видеокартата.

Лесни допълнителни настройки и забавен стрийминг на живо
Новата видеокарта ASUS R9 280 DirectCU II разполага с още едно уникално предимство – GPU Tweak. Ексклузивният софтуер GPU Tweak позволява на потребителите бърз и лесен контрол на честотите на графичния процесор и паметта, скоростта на вентилаторите и консумираната енергия, като по този начин може да бъде използван максимумът от потенциала на графичния процесор.
Видеокартата има също така и функция за стрийминг GPU Tweak Streaming, която дава възможност на потребителите да споделят екрана си, докато играят в реално време. Като допълнение, те могат да добавят заглавие на прозореца, снимки и изображения от уеб камера.
R9 280 DirectCU II ще се предлага в световен мащаб от 10 март 2014 г.


Характеристики1
R9280-DC2T-3GD5
• AMD Radeon™ R9 280
• PCI Express® 3.0
• OpenGL® 4.3
• 3072MB (3GB) GDDR5 памет
• 980MHz максимална скорост
• 874MHz базова скорост
• 5200MHz (1300MHz GDDR5) скорост на паметта
• 1792 поточни процесора
• 1 x DVI-D
• 1 x DVD-I
• 1 x HDMI изход
• 1 x DisplayPort

1 Характеристиките и наличността на продуктите са обект на промяна без предизвестие и могат да се различават в отделните страни. Действителните резултати могат да варират в зависимост от използваните приложения, начина на употреба, заобикалящата среда и други фактори.
Пълните характеристики са налични на: www.asus.com

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.102