Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

13 Март 14, 10:34 / Автор: Crossroads Bulgaria
Онтотекст представи възможности за работа в областта на семантичния софтуер на студентското състезание BEST Engineering Week
Компанията е единствената у нас, която позволява на ИТ специалисти да се развиват в областта на семантичния софтуер и да работят по проекти за организации като медийната група Би Би Си, Националния архив на Великобритания и Британския музей
Българската компания за семантичен софтуер Онтотекст, част от Сирма Груп, представи възможности за професионална реализация в областта на семантичните технологии по време на четвъртото издание на състезанието за студенти BEST Engineering Week (BEW). Компанията е партньор на тазгодишното издание на събитието, което предоставя възможност на студентите да се състезават за стаж и постоянна работна позиция в предпочитана от самите тях организация. Официалното откриване на инициативата, организирана от студентска организация BEST София, се проведе на 10 март в Техническия университет - София.

По време на откриването Георги Георгиев от Онтотекст разказа пред присъстващите студенти кой е основният фокус на компанията и какви са възможностите за стаж и работа в нея. Онтотекст е един от водещите разработчици в световен мащаб в областта на семантичните технологии, сред чиито клиенти са организации от ранга на медийната група Би Би Си, Press Asotiation, Националният архив на Великобритания, Британският музей и др. „От стартирането си през 2000-та година си поставихме за цел да разработим семантична база от данни и софтуер за семантично търсене, които да обхванат целия интернет“, обясни лекторът. Той подчерта, че иновативните продукти, които компанията предлага, са полезни не само за журналистите, но и за младите хора, информиращи се предимно чрез интернет. На практика Онтотекст е единствената българска организация, която може да предложи на ИТ специалистите възможност да работят по проекти като специализирания сайт на Би Би Си за Световното първенство по футбол, Европейското първенство по футбол, Олимпийските игри и др.

Като партньор на студентското състезание BEW, което се провежда от 10-ти до 20-ти март в ТУ-София, Онтотекст ще предостави интересен практически казус, който има за цел да провери знанията, уменията и изобретателността на участниците. Най-добре представилите се студенти могат да получат възможност за стаж и по-нататъшно кариерно развитие в компанията.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1054