Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Медии

04 Март 14, 11:55 / Автор: Иван Иванов
Десислава Ризова ни прави на лаици
РАЗЛИЧНИ ГЛЕДНИ ТОЧКИ ИЛИ ДА СЛУШАМЕ И ГЛЕДАМЕ ТОВА ЗА КОЕТО НИ СУГЕСТИРА Г-ЦА РИЗОВА
Новинарските босове на bTV са решили отново да баламосат българите с врели-некипели от Киев, поднесени ни от ГЛЕДНАТА ТОЧКА на “храбрата” Деси Ризова в събота вечер (01.03.2014). Както си му е реда (по hand-book-а на CNN) милиони бедни българи и българки (95% от злощастното население на най-бедната страна в ЕС, другите 5% не си губят времето пред телевизорите в събота - вечер) бяха стресирани от кадри, които топ-репортерката беше свалила от международния видеообмен. Защо госпожица Ризова въобще трябва да харчи парите на работодателите си, като всичко може да се свали и компилира в някое студио в София. Да, ама не! Славата на Елена Йончева, завоювана с репортажите й от най-горещите точки на света, между които и конфликтите в Косово, Алжир, Чечня, Израел, Афганистан, Ирак, Венецуела и Колумбия трябва да бъде пратена в историята. Сега е настъпил часът на Деси, която освен че е лаичка по много въпроси, реши да баламоса по най-лаишки начин българските теле-зрители:
1. В интервю с един “храбър” защитник на майдана (площада), “героят” показа в мръсната си шепа няколко гилзи от АК-47, които бяха наречени патрони. Как този мъченик на революцията се е сдобил с гилзите, ако не е бил до стрелеца, или сам не е стрелял? Както при пушачите фасовете остават при този, който пуши, така и при стрелците остават гилзите, а не куршумите. “Героят” показа гилзи, а куршумите явно Деси не е потърсила достатъчно старателно там, където са били позициите на служителите от БЕРКУТ. (А может быть пули застряли в их телах?!);
2. Беше показан железен стълб с множество дупки-пробойни, от куршуми. Какъв калибър – не е ясно, явно за Деси това няма значение. Кое беше странното: дупките бяха много и с входни отверстия от различни страни, на височина около 1 м. от земята (от плочите на площада). Възниква въпросът: с какво този стълб, най-вероятно служещ за улично осветление е предизвикал яростната стрелба на незнайния стрелец. Ако е стреляно с автоматично оръжие, то стрелецът е трябвало да бъде на не повече от 2 м. от стълба и стреляйки, е трябвало да обикаля около стълба – иначе не би постигнал видимия резултат. Ако е стреляно с пушка с оптически прицел, то стрелецът е трябвало също да обикаля в полукръг и да стреля поне 5-6 пъти именно в този стълб. ЗАЩО ДЕСИ НЕ МОЖА ДА ОТКРИЕ СТРЕЛЕЦА И ДА ГО ПОПИТА С КАКВО УЛИЧНИЯ СТЪЛБ Е ПРЕДИЗВИКАЛ ГНЕВЪТ МУ?
МОЯТА ЛИЧНА ГЛЕДНА ТОЧКА: СТРЕЛЕЦЪТ Е БИЛ ЗЛО- УПОТРЕБИЛ ЖЕСТОКО С ГОРИЛКА.
3. На стената на някаква сграда бяха показани дупки-пробойни от няколко куршума. Дупките бяха групирани върху сравнително малка площ. Един от присъстващите даже си мушна единия си пръст в една от дупките от което стана ясно, че е стреляно не само от много близко разстояние – 2-3 м., но и от долу нагоре. Снайперистът е бил на площада и е стрелял нагоре, както се казва сватбарската. Или е бил злоупотребил жестоко с ГОРИЛКА. ТОВА Е МОЯТА ЛИЧНА ГЛЕДНА ТОЧКА.
4. Защо фоайето на хотел “Киев” (до 2001 г. хотел «Москва») е превърнато н лазарет, да не кажем и в морга от силите на майдана? В хотела са отседнали репортери от много страни, може би и Деси Ризова се е ползвала от 4-зведния сервис. Так без особен риск за здравето и живота им, те са могли да придобият преки впечатления и да допълнят кадрите от международния обмен.
Авторът на тези редове е живял и работил в Киев през 1996-1997 г., когато по украинската телевизия показваха репортажи a’la CNN от София.

За Контакти:ИВАН ИВАНОВ, slavianska_beseda@abv.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1267