Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Корпоративна социална отговорност

Вземи в gLOG
06 Март 14, 12:01 / Автор: Содексо
Содексо получи поредно признание за своята корпоративна социална отговорност
За седма поредна година икономическите и социалните постижения, както и ангажираността по отношение на околната среда на Содексо бяха признати в Годишника за устойчивост 2014 RobecoSAM с награди в две категории: Sector Leader и Gold Class.
Годишникът за устойчивост 2014 RobecoSAM се счита за най-значимата публикация в света по отношение на корпоративната социална отговорност. Тези две награди признават отличното икономическо и социално представяне на Содексо и екологичните практики на компанията.

Содексо постигна впечатляващ резултат – 100 % (в сравнение с миналогодишния от 82 % спрямо средния за сектора), за положителното влияние, което оказва на местно равнище, благодарение на бизнес операциите, които извършва на световно ниво.

“Гордеем се, че отново сме признати за лидер в бизнес сектора си, благодарение на нашите усилия и постижения в областта на икономическото, социалното и екологичното развитие на градовете, регионите и държавите, в които извършваме своята дейност” заяви Деймиън Верде, Главен директор Маркетинг и Стратегическо планиране в Групата.

Също така, Содексо получи високо признание в сектора си за принципа на социално равенство, който прилага в своята дейност.

„Доволни сме, че Содексо продължава да заема челни позиции благодарение на социално отговорното си поведение и разнообразието в компанията, защото знаем, че човешките ресурси са водещ фактор за конкурентоспособност сега и в бъдеще” сподели Елизабет Карпентиер, Главен директор Човешки ресурси в Групата. „Чрез развитието на политики, фокусирани върху жените и мъжете на всички нива в организацията, компаниите ще станат по-силни, а качеството на живот няма да бъде резултат от постигнатия успех, а по-скоро негов съществен компонент”.

Подобни признания стимулират ежедневната дейност на компанията и спомагат за повишаване на мотивацията по различни текущи проекти. Освен това, те са много добра възможност за подобряване на диалога със служители, клиенти и партньори, благодарение на които наградите на Содексо са факт. Компанията се ръководи от ценностите си в комуникацията с всички заинтересовани страни, което я превръща в социално ангажирана компания на световно ниво.



Методология
Годишника за устойчивост се публикува от RobecoSAM (http://www.robecosam.com), водеща компания в управлението на активи, която е специализирана в областта на инвестирането, и от международната счетоводна фирма KPMG. Всяка година повече от 2,000 компании биват оценени за включването им в годишника, на базата на над 120 финансови, екологични и икономически показатели за оценка на предприятията в осем различни сектора.

За повече информация за RobecoSAM’s Sustainability Yearbook посетете: http://www.robecosam.com/yearbook

RobecoSAM Sector Leader – За всеки сектор, компанията с най-висока оценка получава признанието Sector Leader. За Sector Leader се счита компанията в определения сектор, която е най-добре подготвена да се възползва от възможностите и да управлява рисковете, които произтичат от икономическото, социалното и екологичното развитие.

RobecoSAM Gold Class – Компаниите, чиито резултат е в рамките на 1% отклонение от резултата на всички лидери на секторите, получават Gold Class награда.

За Содексо

Групата Содексо
Основана през 1966 от Пиер Белон, Содексо е световен лидер в предоставянето на услуги, които подобряват качеството на живот, важен фактор за представянето на хората и организациите. Содексо осъществява своята дейност в 80 държави и обслужва 75 милиона потребители всеки ден, благодарение на уникалната комбинация от трите основни дейности, които развива: Услуги за управление на обекти, Услуги за социални придобивки и възнаграждения и Персонални и домашни услуги. Предоставяйки повече от 100 услуги, Содексо осигурява на своите клиенти комплексна оферта, която развива в продължение на повече от 45 години опит: от рецепция, охрана и почистване до кетъринг и управление и поддръжка на съоръжения и оборудване; от ваучери за храна, за подаръци и гъвкави социални придобивки за служителите до предоставянето на домашни грижи и консиерже услуги. Успехът и представянето на Содексо се основават на независимост, стабилност и способността да се развива постоянно и да ангажира своите 428,000 служители по цял свят.

Ключови цифри (към 31 август 2013)

Групата Содексо в световен мащаб:

18.4 милиарда евро в консолидирани приходи
428 000 служители
18-тият по големина работодател в света
80 държави
34,300 обекта
75 милиона потребители, обслужени дневно


За Контакти:Вероника Нинова
+359 2 423 07 97

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1086