Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Здравеопазване

06 Март 14, 12:12 / Автор: Пощенска банка
Център за майчино и детско здраве, подкрепен от УНИЦЕФ, ще отвори врати в средата на 2014г. и в област Сливен
Център за майчино и детско здраве ще отвори врати в област Сливен в средата на 2014 г. Той ще предоставя домашните посещения от медицински сестри и акушерки на настоящите и бъдещи родители.
Център за майчино и детско здраве ще отвори врати в област Сливен в средата на 2014 г., обявиха днес по време на пресконференция в БТА Сливен, г-н Корнелий Желязков, областен управител на Сливен, г-жа Вера Рангелова, директор „Програми за ранно детско развитие“ на УНИЦЕФ България, г-н Румен Александров – регионален мениджър за Източна България на Пощенска банка, и г-жа Майя Грозданова, консултант на УНИЦЕФ „Закрила на детето“.
Центърът в област Сливен, също както и откритият в средата на 2013 г. в област Шумен, ще предоставя домашните посещения от медицински сестри и акушерки на настоящите и бъдещи родители. Основна цел на тази грижа е да бъде предоставена информация, консултации, съвети и насоки за здравословен живот по време на бременност и подготовка за раждане; психо-емоционална подготовка за родителство, основни грижи за новороденото и малкото дете; успешно кърмене, захранване и здравословно хранене на детето; насърчаване развитието и възпитание на малкото дете; справяне с проблеми със съня на бебето, храненето и трудно поведение при малкото дете; достъп до различни услуги за семейства и малки деца в областта и общината.
Финансирането на двата центъра в областите Шумен и Сливен става възможно благодарение на даренията на клиенти и служители на Пощенска банка в партньорството с УНИЦЕФ „Най-добър старт за всяко дете“.
„Инвестирахме значителни средства и усилия, за да разработим възможността за дарения, защото вярваме, че това ще се възвърне многократно в полза на обществото - повече деца да имат адекватна социална и здравна грижа. За по-малко от три месеца нашите клиенти и служители дариха близо 170 000 лева. Уверени сме, че дарените средства ще бъдат изразходвани по най-добрия начин, а именно – за осигуряване на подкрепа за повече деца и семейства и за обученията на медицинските сестри и акушерки“, каза Румен Александров, регионален мениджър за Източна България на Пощенска банка.
Центърът ще ангажира 18 медицински сестри и акушерки, които ще работят на територията на цялата област Сливен. Центърът ще се състои от основен офис в град Сливен и изнесени работни места в гр. Котел, гр. Твърдица и гр. Нова Загора.
„От услугите на Центъра за майчино и детско здраве в област Сливен може да се възползва всяко семейство на малко дете или очакващо раждането на дете на територията на областта. Изключително разчитаме на доброто сътрудничество с общините, педиатрите, общопрактикуващите лекари, лечебните заведения, отделите за закрила на детето и социалните услуги, за да дадем най-добрата подкрепа за всяко семейство в грижата за малкото им дете“, каза Вера Рангелова, директор „Програми за ранно детско развитие“ на УНИЦЕФ България.

КОЙ МОЖЕ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТЕЗИ УСЛУГИ?
Всяка бременна и всяко семейство с дете до 3 години на територията на област Сливен може да получи домашни посещения.
Опитът на българските медицински сестри или акушерки, които провеждат домашните посещения на семейства на малки деца в областите Шумен и Сливен, е заимстван от най-добрите световни практики, където родителите на малко дете, независимо дали собствено, приемно или осиновено, и без значение от социален статус на семейството, получават домашни посещения. Българските медицински сестри и акушерки, които започват работа в Центъра за майчино и детско здраве в област Сливен, ще преминат обучение, проведено от Медицинския университет в град Варна, който регулярно участва в обмяна на опит с медицински сестри от Националната служба по здравеопазване на Великобритания. Обученията на медицинските сестри продължават интензивно със специализирани семинари по различни теми, свързани с развитието и грижата за малките деца, включително кърмене, справяне с нежелано поведение, насърчаване на социалното, познавателно и емоционално развитие на детето от раждането, създаване на привързаност родител-дете и др.

За Контакти:postbankteam@proximitysofia.com

Източник: http://mediacenter.postbank.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1039