Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Изкуство

Вземи в gLOG
10 Март 14, 12:44 / Автор: Studio 5
КЛАУДИУШ БАРАН (бандеон, ПОЛША) и QUARTO QUARTET в един концерт посветен на 93 год. от рождението на Астор Пиацола
Полският институт в София и Асоциация „tango.bg” събират в Клуб Студио 5 известния акордеонист и бандеонист Клаудиуш Баран от Полша заедно с музиканти от Quarto Quartet (цигулка, бас и пиано) от България.

„В деня на рождението на Астор Пиацола (11 март – вторник), от 21.30ч каним всички любители на Аржентинското танго да се насладим и забавляваме заедно с оригиналните аранжименти на произведения от Астор Пиацола.”, казват организаторите.

Клаудиуш Баран е абсолвент на Музикалната академия във Варшава и консерваторията „Паул Дюка“ в Париж. Участва в много престижни фестивали във Варшава, Москва, Буенос Айрес и др. Концертирал е с големи артисти, сред които Роби Лакатош, Иван Монигетти, Юлиус Бергер, Константи Анджей Кулка, Томаш Щрал, Вадим Бродски. Баран е член и основател на групата Tangata Quintet (с която е номиниран два пъти за наградата „Фридерик“ – 2004 и 2005), Machina del Tango и DesOrient. Носител е на бронзов медал Заслужил за културата Gloria Artis.

През 2003 г. излиза първият му авторски албум „Астор Пиацола – Танго“ със солови и камерни творби на композитора. Албумът е награден с „Фридерик 2003“ в категория „Най-добър албум – камерна музика“.
Quarto Quartet е струнен квартет, сформиран през 2005 г. от музиканти от Софийската филхармония и оркестъра на БНР. На предстоящия концерт ще имате удоволствието да чуете Quarto музикантите в изпълнение на цигулка, пиано и контрабас.

танго.бг е първата нестопанска, културна организация в България, обединяваща доброволните усилия на българските танцьори и преподаватели за по-ефективното разпространение на Tango Argentino и развитие на нови партньорства и интеркултурни събития, свързани с него.
танго.бг организира календар от събития, подчинени на автентичната култура на Tango Argentino, в сътрудничество с културни институции, артисти, изпълнители, гост-преподаватели и хореографи от елита на световната танго-сцена.

Астор Пиацола е известен като големия обновител на аржентинското танго. Започва да се учи да свири на бандонеон от осемгодишен и бързо се превръща в един от най-вдъхновените изпълнители на този инструмент. С творбата си „Буенос Айрес“ от 1953 г. революционно съчетава бандонеона със симфоничен оркестър. Неговата собствена формация, „Октет Буенос Айрес“, през 1955 г. слага началото на новата ера в танго. На 11 март 2014 г. се навършват 93 години от рождението му.

Не пропускайте възможността да се насладите на един великолепен концерт и не забравяйте да направите своята резервация на тел: 0887 934 335 или 02/ 963 12 54 (след 14ч). А ако желаете да знаете винаги какво се случва в Studio 5 заповядайте на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение!

Източник: www.clubstudio5.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0996