СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

11 Март 14, 12:51 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Accor обяви устойчив растеж и стабилни резултати през 2013 г.
Accor, световният лидер в хотелиерския бранш и пазарен лидер в Европа, обяви устойчив растеж и стабилни резултати през 2013 г.
·Приходи с ръст от 2,7% на стойност 5,536 милиона евро
·Висок повтарящ се свободен паричен поток на стойност от 248 милиона евро
·Увеличена оперативна печалба с 5.3% на стойност 536 милиона евро
·Оперативна печалба преди такси и непредвидени разходи с 5.9% на стойност 446 милиона евро
Нетна печалба, групов дял от 126 милиона евро, дивидент от 0.80 евро на дял
Стабилно представяне през втората половина на годината, което се отразява на присъствието на компанията в хотелиерския бизнес, представяне на ефективна стратегия и влиянието на икономичния план.

Себастиан Базин, председател и изпълнителен директор, заяви: „Нашите резултати за 2013 г. бяха много добри, финансовото ни състояние е стабилно и екипите ни прилагат стратегията енергично, с отдаденост и отговорно отношение към работния процес. Докато икономическата обстановка остава в състояние на несигурност в много региони, ние успяваме да бъдем успешни благодарение на международното присъствие и устойчивостта на нашите марки.
През 2014 г. HotelServices ще се фокусира върху иновациите, дигиталните медии и брандовете. Стартираме прилагането на стратегията HotelInvest. Нашите екипи в момента са организирани според тези две ключови компетенции и всеки екип има цели и специализирани методи за докладване“.

Още информация:
Бордът на директорите се срещна на 19 февруари 2014 г. и одобри финансовите изявления за приключилата 2013 г. Финансовите коментари бяха записани и докладите на одиторите бяха публикувани. Консолидираните финансови изявления и бележки, отнасящи се до това прессъобщение, са достъпни на: www.accor.com website.

За Accor:
Accor, световният лидер в хотелиерския бранш и пазарен лидер в Европа, е представен в 92 държави в Европа с повече от 3600 хотела и 460 000 стаи. Всеобхватното портфолио от брандове на Accor - Sofitel, Pullman, MGallery, Grand Mercure, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, ibis Styles, ibis budget и hotelF1, осигурява широк спектър услуги. С повече от 160 000 служители в хотелите на Accor по целия свят, Групата предлага на своите клиенти и партньори 45 години опит и know-how.

За Контакти:Press contacts
M3 Communications Group, Inc.
Desislava Lazarova
press@m3bg.com