Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
14 Март 14, 09:20 / Автор: CKBB
ASUS Republic of Gamers представи изключителни нови геймърски лаптопи
Моделите ROG G750JZ, JM и JS предлагат значително по-висока производителност, овърклок на графичния процесор и геймърски дизайн
ASUS Republic of Gamers (ROG) представи три нови мобилни компютъра от серията геймърски лаптопи с висока производителност „G“ – G750JZ, G750JM и G750JS. Последните модели G750 използват четвърто поколение процесори Intel® Core™ i7-4700 и чисто новите графични процесори от висок клас NVIDIA® GeForce® GTX 800M, които се допълват от ексклузивната технология за овърклок на видеокартата ASUS TurboMaster. Всичко това осигурява гейминг изживяване с качество, близко до това на настолен компютър. С изключителния си външен вид и компоненти, проектирани изцяло за нуждите на запалените геймъри, серията G750 поставя нов стандарт по отношение на мобилния гейминг.

Премахнете ограниченията: ASUS TurboMaster за екстремна графика
Новите графични процесори от серията GeForce GTX 800M, които разполагат с до 4 GB GDDR5 видео памет, без съмнение предлагат невероятни възможности за геймърите, а новите попълнения в G750-серията на ASUS, снабдени включително и с най-високия клас процесори NVIDIA GeForce GTX 880M, дори надхвърлят очакванията благодарение на ексклузивната технология ASUS TurboMaster. TurboMaster позволява на потребителите бързо и лесно да овърклокнат графичния процесор с до 5% за ненадмината производителност – отлична функция за моментите, когато всеки кадър от играта е от значение за победата.
TurboMaster се предлага заедно с нова версия на софтуерния инструмент GPU Tweak, специално създадена за новите мобилни компютри от серията „G“. Софтуерът GPU Tweak улеснява овърклока на графичния процесор и използва параметрите на работа, които да осигурят максимално дълъг живот на картата, дори и при продължителни експерименти с нейната издръжливост.
Серията графични процесори GTX 800M поддържа двете технологии на NVIDIA – Battery Boost и ShadowPlay™, които са създадени да подобрят мобилния гейминг. NVIDIA Battery Boost автоматично увеличава живота на батерията до 2 пъти по време на игра, а NVIDIA ShadowPlay позволява на геймърите да записват и споделят най-запомнящите се моменти от тяхното забавление. „Мобилните компютри от серията ASUS G750 продължават да вдигат стандарта по отношение на производителността и стила“, коментира Брайън Чои, старши продуктов мениджър на NVIDIA. „С ултрабързия графичен процесор GeForce GTX 880M, които осигурява изключителна мощ на мобилните компютри, тези нови лаптопи са наистина мечтата на всеки геймър“, допълва той.

Ниска температура, без значение от натоварването
Загряването е един от най-големите недостатъци на лаптопите с висока производителност. Ето защо G750 разполагат с подобрено решение за охлаждане, което използва два интелигентни вентилатора, работещи независимо един от друг, и медни радиатори. Благодарение на тях температурата никога не се покачва дори по време на гейминг маратоните, продължаващи по цели нощи. Централният и графичният процесор използват две отделни системи за охлаждане с топлинни тръби, които автоматично се настройват спрямо моментните нужди на системата. Това прави серията G750 в лаптопите с най-добро охлаждане на пазара. Освен това те имат уникална конструкция на вентилационните отвори, които се намират на гърба на устройствата. Техният дизайн намалява шума от вентилаторите и подобрява въздухопотока, така че дори когато ситуацията по време на игра се нагорещява, G750 остава „хладнокръвен“.

Бъдещите гейминг технологии – на разположение днес
Новите модели G750 поддържат дисплеи с 4K/UHD (ultra-high-definition) резолюция, което означава, че те могат да работят с три монитора едновременно, свързани чрез HDMI 1.4 и DisplayPort 1.2. Тази възможност не само позволява гейминг на няколко екрана, но и гледането на филми и извършването на друга работа по време на игра.
Качеството на безжичната връзка е от изключително важно значение за всяка онлайн игра, затова моделите G750 използват най-новата безжична технология – Killer™ Wireless-N 1202. Адаптерът е двубандов с два потока MIMO (Multiple-input, Multiple-output), което осигурява надеждна връзка със скорост до 300Mbit/s както на честота 2.4GHz, така и на 5GHz. G750 разполагат и с други мрежови технологии като Bluetooth, Wi-Fi Direct™ за директна връзка от потребител на потребител, и Advanced Stream Detect™.

Създадена за шампиони
Новите мобилни компютри са снабдени с аудио технологията ASUS SonicMaster и уникалния субуфер Bass Eye. Така те възпроизвеждат чудесен звук, който пренася геймърите в центъра на действието. Софтуерът ROG AudioWizard дава възможност за прецизен контрол върху настройките на звука със своите пет аудио профила, така че настройването на перфектния звук за всеки вид забавление е доста лесно. Потребителите могат и да създават собствени аудио профили за бързо превключване по всяко време.
ASUS осъзнава, че геймърите предпочитат слушалки, за да насладят максимално на играта. Поради тази причина G750 разполага с мощен усилвател за слушалки с hi-fi качество, който поддържа слушалки с мощност 600ohm.
Инженерите на ASUS Republic of Gamers знаят точно какво искат да получат геймърите от един ноутбук и затова им го предлагат на практика. От външния вид, вдъхновен от технологията Stealth с нископрофилен дизайн на шасито, през екрана с антирефлексно покритие и широкия мултитъч тъчпад, до осветената в бяло клавиатура с дълъг ход на бутоните (2,5 мм), моделите G750 са създадени за потребителите, които искат най-доброто на пазара.


Характеристики1

Процесор Intel® Core™ i7-4700HQ
Видеокарта
G750JZ: NVIDIA® GeForce® GTX 880M с 4GB GDDR5 VRAM
G750JS: NVIDIA® GeForce® GTX 870M с 3GB GDDR5 VRAM
G750JM: NVIDIA® GeForce® GTX 860M с 2GB GDDR5 VRAM
Операционна система Windows 8.1 (Standard или Pro)
Дисплей 17,3-инчов Full HD (1920 x 1080) със светодиодно осветяване и антирефлексно покритие
Памет DDR3 1600 MHz до 32GB
Възможности за дисково пространство 2,5-инчов SATA 1TB/1,5TB (5400rpm)
2,5-инчов SATA 750GB/1TB (7200rpm)
2,5-инчов SATA 750GB (5400rpm, SSH)
2,5-инчов SATA 256GB SSD
256GB SSD x 2 / 128GB SSD x 2 (default RAID 0)
Моделите поддържат работа с два хард диска
Оптични устройства DVD Super-Multi / Blu-ray combo / Blu-ray writer
Камера Вградени HD уебкамера и микрофон
Размер 41,0 x 31,8 x 1,7 ~ 5,0 см
Тегло 4,5 кг (с 8-клетъчна батерия)

Характеристиките и наличността на продуктите са обект на промяна без предизвестие и могат да се различават в отделните страни. Действителните резултати могат да варират в зависимост от използваните приложения, начина на употреба, заобикалящата среда и други фактори.


###

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3 800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.3815