Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
17 Март 14, 13:17 / Автор: CKBB
ASUS обяви две звукови карти от висок клас Essence STX II и Essence STX II 7.1 със 124dB SNR и 600ohm усилвател за слушалки
Първокласните карти надграждат възможностите на популярната Essence STX в предлагането на невероятен звук, резултат от дългогодишни разработки
ASUS обяви две нови звукови карти от висок клас – Essence STX II и Essence STX II 7.1, създадени да зарадват аудиофилите със съотношение сигнал-шум (SNR) 124dB и вграден 600ohm усилвател за слушалки.
Essence STX II и STX II 7.1 са базирани на успеха на популярната звукова карта ASUS Essence STX – първата в света, която предлага съотношение сигнал-шум 124db и 600ohm усилвател за слушалки. Моделът е продължителен лидер в класациите за звукови карти и многократно е получавал отлични оценки от потребителите.
За да отговорят на очакванията на потребителите, и двете нови звукови карти предлагат съотношение сигнал-шум 124dB, когато работят с колони, и 120dB, когато се свържат със слушалки. Прецизният часовник се контролира от кристален осцилатор, който е настроен за работа при висока температура (TCXO). Моделите работят с линеен стабилизатор (Low Dropout Regulator), осигуряващ стабилно захранване, а WIMA® кондензаторите гарантират балансиран звук.
Моделите разполагат с 600ohm усилвател за слушалки, допълнителна възможност за използване на мониторни слушалки, висококачествени операционни усилватели MUSES, както и допълнителни операционни усилватели. Тези характеристики още веднъж демонстрират решимостта на ASUS да предефинира пазара на звукови карти. Essence STX II 7.1 дори предлага възможността за реален 7,1-канален съраунд звук, посредством включената в комплекта дъщерна платка.
Ив Чиу, продуктов мениджър за аудио сектора в отдел „Мултимедиен бизнес“ на ASUS, коментира: „Четири години след дебюта на Essence STX, ASUS запазва ангажимента си да осигурява все по-добри звукови карти за радост дори и на най-придирчивите аудиофили. Възползвайки се от годините опит в развиването на Essence One, Essence STU и Essence III, новият модел Essence STX II предлага усъвършенстван и функционален дизайн, първокласна производителност и изключително качество на звука – елементи, които съчетават духа на цялата серия Essence“.

Легендарно качество на звука, което сега е дори още по-добро
Essence STX II и STX II 7.1 осигуряват водещо в индустрията съотношение сигнал-шум 124dB – характеристика, която е наследена от революционната и изключително популярна звукова карта Essence STX, и до 64 пъти по-добър аудио хардуер от типичните модели. Силата на звука на слушалките достига 120dB.
За постигане на ненадминатото качество на звука, звуковите карти Essence STX II и STX II 7.1 са снабдени от инженерите на ASUS с множество висококачествени компоненти. Сред тях са първокласен кристален осцилатор (TCXO), който осигурява ултра-ниско трептене, надеждни LDO регулатори за постоянна регулация, и произведени в Германия WIMA кондензатори, осигуряващи по-балансиран звук. Изключителното качество на звука, което потребителите очакват от Essence, се гарантира от знаменитите операционни усилватели MUSES 8920 и MUSES 8820, които осигуряват тоналност, близка до реалната, и широк диапазон на звука.
И двете карти Essence STX II и STX II 7.1 се предлагат със свободни гнезда за допълнителни операционни усилватели и пакет с три допълнителни усилвателя – два Texas Instruments LME49720s и един MUSES 8820. Това позволява на потребителите сами да създадат звук с различни нюанси и тоналност. Пакетът включва и специална щипка за смяната на усилвателите, което прави тяхната смяна бърза и лесна.

Лесен за постигане и персонализиране реален 7.1-канален съраунд звук
Ексклузивно към Essence STX II 7.1 се предлага многоканална дъщерна платка, която осигурява реален 7,1-канален съраунд звук с високо качество – съотношение сигнал-шум 120dB. Дъщерната платка трябва само да се постави в определения за това слот на Essence STX II 7.1.
Всеки канал може да се регулира чрез деветте свободни гнезда за операционни усилватели, което осигурява на аудиофилите свободата да създадат перфектния за самите тях саунд, както и звукова среда.

Безупречно качество на звука: всичко е в детайлите
Водени от идеята да създадат безпрецедентен звук, инженерите на ASUS са проучили и взели предвид всички аспекти на продуктовия дизайн с внимание към детайла, което си личи както при Essence STX II, така и при STX II 7.1.
Вграденият усилвател за слушалки поддържа импенданс до 600ohm, така че аудиофилите могат да свържат и най-добрите слушалки от висок клас и да се наслаждават на качеството на Essence STX II и STX II 7.1.
Добавената от инженерите на ASUS възможност звуковите карти да работят с мониторни слушалки позволява на професионалните музиканти и претенциозните слушатели да използват подобен род приспособления, които прилягат плътно към ушния канал, изолират страничните шумове и възпроизвеждат възможно най-верния тон.


Новите модели се предлагат и с пълната версия на Dolby® Home Theater – софтуерен пакет, който превръща настолния компютър в система за домашно кино с изключително озвучаване.


###
За ASUS ESSENCE
Серията ASUS Essence включва първокласни устройства за любителите на висококачествения звук. Пълната отдаденост на екипа на Essence осигурява най-иновативния подход в индустрията за развитието на водещите аудио решения и поставянето на стандарти. Продуктите Essence притежават над 150 световни награди и медийни признания, включително CES Innovations Award (в категория „Аудио компоненти“) и три престижни отличия от японските Visual Grand Prix. Известната със своите качества Essence STX е поставена на първо място от потребителите на сайта Head-Fi.org в категорията „Звукови карти и компютърни аудио решения“, а влиятелното списание Stereophile публикува статия за продукта като водещ материал.

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3 800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1493