Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Спорт

17 Март 14, 11:54 / Автор: Crossroads Bulgaria
60 състезатели се включиха в първия кръг на Националната лига по муайтай
Състезанието се проведе на 16 март, в столичния Paradise Center. Организатор беше Българската Национална Муайтай Федерация, а първият кръг беше и квалификация за националния отбор по муайтай на България
60 състезатели от 15 клуба от цяла България се включиха в първия кръг на новосъздадената Национална лига по муайтай на страната. Състезанието се проведе на 16 март (неделя), при сцената на водния атриум, на партера на най-големия български мол - Paradise Center и беше гледано безплатно от стотици посетители на шопинг центъра. Бяха проведени общо 35 двубоя по муайтай, в клас С и клас В. Мачовете бяха изключително атрактивни и се превърнаха в основната атракция за посетителите на Paradise Center в неделния ден. Организатор на новосъздадената национална лига е Българската Национална Муайтай Федерация, а състезанията се провеждат под егидата на IFMA (International Federation of Muaythai Amateur). Paradise Center ще бъде домакин и на останалите кръгове от лигата.

Основната цел на поредицата от състезания е популяризирането на тайландското бойно изкуство у нас, изграждането на по-добри български състезатели, създаването на национална ранглиста и развитие на най-успешните български бойци в чужбина. Първият кръг от лигата се явява и квалификация за националния отбор по муайтай на България. В отбора ще бъдат включени общо 10 човека - шест бойци, двама съдии, един треньор и един ръководител. Те предстои да заминат на едномесечна подготовка в Тайланд, след което ще представят страната ни на световното първенство по муайтай в Малайзия, в което ще участват общо 127 държави.

„Големият брой участници на първия кръг от Националната лига показва, че това бойно изкуство бързо набира популярност у нас и има все повече почитатели. Радващо е също и високото качество на двубоите, някои от които наистина бяха много оспорвани и зрелищни. Успешното провеждане на първото състезание показва, че се движим в правилната посока и очаквам още повече участници и зрители на следващите кръгове. Изборът ни на място също беше много подходящ, тъй като Paradise Center предоставя чудесни условия за провеждането на подобни спортни прояви и се надявам, че свободният достъп за посетителите на мола ни е спечелил нови фенове на муайтай у нас“ - посочва Кирил Пенджуров, спортен директор на Българска Национална Муайтай Федерация.

Повече информация относно категориите и правилата е достъпа на:
http://www.ifmamuaythai.org

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2868