Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Хотели и настаняване

24 Март 14, 15:17 / Автор: Anett & Co.
Конферентният туризъм – вече реална възможност за удължаване на туристическия сезон и в България
Конферентният туризъм – вече реална възможност за удължаване на туристическия сезон и в България
Свикнали сме от години в България да се говори единствено за сезонен туризъм – летен през топлите месеци по Черноморието и зимен през снежните дни в планините. Но как би изглеждала икономиката ни ако можехме да си позволим целогодишни туристически посещения, както в напредналите държави?

За щастие, през последните месеци и при нас се правят успешни опити за удължаване на туристическия сезон, благодарение на развитието на MICE индустрията. А именно, чрез провеждането на различни събития, конференции, конгреси, делегатски посещения, семинари, симпозиуми, презентации и др. Това, в комбинация с добре организирана транспортна и логистична база, увеличава потока от туристи към България и спомага за удължаване периода на заетост на хотелите. Тенденцията сочи, че напоследък хотелските комплекси привличат точно такъв тип мероприятия при себе си, а очакваната през май регулярна самолетна линия Варна – Истанбул на турските авиолинии ще помогне допълнително и то в не малка степен. Новооткритата линия ще осигури не само директен излаз до една от най-големите и бързо развиващи се икономики в света, но и възможност за авио връзки до над 200 дестинации по целия свят, които осигурява Turkish Airlines. До момента за развитието на конферентен туризъм са правени само откъсaчни опити, но със старта на новата самолетна линия, както и с наличието на наскоро открития най-голям конферентен център, разположен в хотелски комплекс в България, състоящ се от 10 зали с общ капацитет от над 1 200 места, сред които бална зала с 600 места и амфитеатрална зала с 350 места в INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites, Зл. Пясъци, Българското Черноморие дава пример, че мисията по привличането на гости извън сезона е напълно възможна. Капацитетът на новооткрития конферентен център почти удвоява сборния такъв от всички места в конферентни зали в градските хотели във Варна (приблизителна обща стойност от 1700 места) и е на половина на този, който предлагат всички конферентни зали взети заедно на Златни пясъци (приблизителна обща стойност от 3000 места).

Увеличаването на периода на туристически посещения и с това подпомагането не само на местния бизнес, но и на икономиката ни като цяло, е от изключително значение, особено в момент на криза. Обстоятелствата принуждават хотелиерите и всички работещи в областта на туризма да прибягват до нетрадиционни, различни и иновативни техники в привличането на все по-голям брой туристи за все по-дълъг период. По последни данни на НСИ 2013-а година е една от най-успешните за туризма ни от години насам. Истината е, че това е единственият сектор на икономиката, който всяка година бележи ръст . В цифри годината изглежда така – първата година, в която приходите от туризъм надхвърлят 3 милиарда евро и първата, в която надминахме 7 милиона туриста. Регистрираният ръст на приходите е 5 процента спрямо предходната година, а ръстът в броя на туристите през лятото е 5,8%, през зимата - 8,2%. Това може само да ни радва и с надежда да очакваме още повече успехи, вече не само през определени месеци, а целогодишно.

За Контакти:office@anett.co

Източник: Anett & Co.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1579