Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
03 Април 14, 16:16 / Автор: CKBB
ASUS спечели престижни награди Red Dot Awards 2014 за продуктов дизайн
ASUS ZenFone и дънната платка ROG Maximus VI Formula са въплъщение на концепцията за отличен дизайн със съчетанието между красота и функционалност
Есен, Германия (2 април 2014 г.) — ASUS с гордост съобщава, че смартфоните ASUS ZenFone и дънната платка ASUS Republic of Gamers (ROG) Maximus VI Formula са отличени от Red Dot Design Award 2014. Наградите са признание за превъзходния дизайн на ASUS, който осигурява невероятно преживяване на потребителите. ZenFone спечели наградата в категорията „Мобилен телефон“, а дънната платка ROG Maximus VI Formula – в категорията „Компютърен компонент“. Отличените продукти на ASUS бяха избрани измежду 4 815 участващи продукта, произведени от компании от 53 страни. Всички продукти бяха оценявани според широк набор от критерии, включително степен на иновативност, функционалност и ергономичност. Журито на Red Dot за наградите през 2014 г., включващо 40 експерти по дизайн от целия свят, беше най-голямото в досегашната история на конкурса.

Серията ZenFone
Серията ZenFone смартфони на ASUS включва модели с дисплеи от 4 до 6 инча и предлага многообразие от поразителни цветове. Използването на Corning® Gorilla® Glass 3 осигурява безпрецедентна устойчивост и защита от надраскване. Характерна черта на моделите ZenFone е тънката рамка с добре познатите от другите продукти на ASUS концентрични кръгове. Всеки от леките смартфони разполага с ярък дисплей и младежки вид благодарение на сменяемите покрития. Те позволяват на потребителите да персонализират смартфона си с цветове, вариращи от традиционното черно до по-ярките черешово червено и ярко жълто.
Всеки ZenFone смартфон се предлага с ексклузивния потребителски интерфейс ASUS ZenUI, въплъщаващ концепцията и принципите за свобода, изразяване и свързаност. ZenUI е с нов визуален дизайн и предлага модерни икони, ярки цветови теми, анимации, нови рингтонове и звуци, както и изчистено оформление при представянето на информация.
ASUS ZenUI се предлага с ексклузивните приложения What's Next и Do It Later, които помагат на потребителите да управляват информацията и да бъдат по-продуктивни. Имейл приложението може да сортира електронните писма по разговори (thread), което прави по-лесно следенето на кореспонденцията. Браузърът разполага с режим Smart Reader Mode, който автоматично настройва цветовия тон на фона, за да намали умората на очите при по-продължително четене. ZenUI помага и за лесното общуване в различните социални общности. ZenUI включва възможност за свободно комуникиране чрез Omlet Chat в Omlet Open Messaging Platform, което позволява на потребителите да споделят почти всякакво съдържание с останалите, независимо от вида на използвания от тях телефон.

ROG Maximus VI Formula
ROG Maximus VI Formula е мощна геймърска дънна платка от серията Z87, чийто дизайн съчетава редица подобрения с нов атрактивен външен вид. Дъното е снабдено с хибридно охлаждане CrossChill, което позволява на потребителите да избират между водно и въздушно охлаждане. За разлика от другите хибридни решения, CrossChill не използва вентилатор, с което на практика се елиминира шумът и вероятността от събиране на прах. Водното охлаждане осигурява до 23°C по-ниска температура на MOSFET транзисторите, което гарантира по-стабилен овърклок.
ROG Maximus VI Formula разполага и с още едно уникално допълнение към дизайна – ROG Armor, което осигурява множество ползи и допълва стилния и футуристичен изглед на дънната платка. ROG Armor се състои от две части, първата от която е надежден горен капак от ABS, изолиращ дънната платка от топлината, която идва от видеокартата, а втората се състои от специална стомана и е поставена зад печатната платка. По този начин ROG Armor намалява работната температура и предпазва платката от огъване.
В допълнение към стила на ROG Armor, дънната платка е оцветена в характерните отличителни за ROG серията стилен червен и черен цвят. Цветовата схема е наложена не само в хардуерните елементи на модела, но и в съпътстващия софтуер, включително и в UEFI BIOS-а.

За Red Dot Design Awards
Наградите Red Dot са световнопризнат символ за качество на продуктите, които съчетават най-доброто от гледна точна на дизайн. Те се връчват от Design Zentrum Nordrhein Westfalen в Есен, Германия, и са едни от четирите най-престижни международни награди за дизайн заедно с IDEA Award, iF Product Design Award и Good Design Award. Отличените с Red Dot продукти се избират от международни експерти по дизайн, които ги оценяват по следните критерии: степен на иновативност, функционалност, качество, ергономичност, символично и емоционално съдържание, периферия на продукта и въздействие върху околната среда.



###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™, е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3 800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0749