Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
07 Април 14, 16:40 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Турският бизнес оценява България като отворена врата към европейските пазари
10 милиарда долара са очакваните турски инвестиции в страната ни през следващите 10 години
България предлага много и интересни възможности за турския бизнес – това бе основния извод от проведения в Бургас Българо-турски бизнес форум, организиран от списание ENTERPRISE. Събитието е част от поредицата бизнес форуми MySuccess.bg, представящи добрите практики и създаващо нови и успешни контакти.

Във Форума участваха представители на големи турски и български компании, бизнес организации, правителството и местните власти.

Генералният консул на Турция в Бургас, Ниязи Акьол, сподели че бизнес отношенията между двете страни са изключително ползотворни, тъй като бизнесмените решават проблемите бързо и успешно. Той отбеляза, че в момента турските инвестиции в България са едва около 1 милиард долара от общо 30 милиарда долара турски инвестиции в чужбина, но се надява това да се промени в положителна посока.

Според Еркан Бъчкън, зам.-председател на Турско-българския бизнес съвет, очакваните турски инвестиции в България през следващите 10 години ще нараснат до 10 милиарда долара. Той очерта и проблемните моменти в развитието на бизнеса – недобрите транспортни връзки и регулаторните пречки.

Фикрет Индже, председател на Надзорния съвет на Алкомет АД, даде ценни съвети на турските инвеститори как да правят успешен бизнес в България. „Най-ценното за нас са хората, с които работим, и на второ място е подкрепата, която получаваме от правителството“, обяви той. Единственият проблем, който вижда той пред бизнеса, е нарастващата липса на квалифицирани кадри.

„Надяваме се до половин година да превъзмогнем регулаторното забавяне и да дадем зелена светлина за инвестициите", обясни Джейхан Ибрямов, заместник- министър на инвестиционното проектиране. Той добави, че правителството усилено работи за изграждане на ЖП линията Бургас-Малко Търново, като окончателното решение за проекта ще бъде взето до няколко месеца. Ибрямов обяви и новината, че азиатски инвеститор влиза в България с проект за 1,5 милиарда долара и до 3500 работни места.

„Бургас е сред най-динамичните и бързоразвиващи се области. Надяваме се скоро да настигне София, защото определено има всички предпоставки за това”, каза Цанко Иванов, член на Изпълнителния съвет на Българската търговско-промишлена палата. Той покани турските бизнесмени да инвестират в региона и им обеща пълната подкрепа на българските предприемачи и местни власти.

Красимир Стойчев – заместник-кмет на Община Бургас представи конкретни проекти, в които могат да бъдат привлечени турски инвеститори.

В бизнес форума взеха участие и Бюрхан Абазов, заместник- министър на земеделието и храните, Юсеин Мехмед, заместник-областен управител на Бургас, Иво Тодоров, председател на Асоциацията на българските износители, Светослав Младенов, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4918