Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Медии

Вземи в gLOG
17 Април 14, 14:54 / Автор: Списание БИОГРАФ
30 страници за Чаплин във Великденския “Биограф”
Очерци за алпиниста Христо Проданов, поетесата Елисавета Багряна и звездата от “Вангелия” Елена Яковлева са другите хитове в майския брой
Императорът на киното Чарли Чаплин е на корицата на новия майски брой на “Биограф”, който излезе на пазара непосредствено преди Великден. Списанието посвещава на гениалния творец 30 от общо 228-те си страници. Освен подробен и богато илюстриран биографичен очерк за него, те засягат и скандалната тема за похищението на ковчега на Чаплин от швейцарските гробища след смъртта му, в което бил замесен и българин.

30-годишнината от експедицията, с която наши алпинисти успяха да се изкачат на най-високия световен връх по най-трудния му маршрут, е другата голяма тема в новия “Биограф”. Акцентът в нея е очерк за загиналия в ледовете на Еверест легендарен наш алпинист Христо Проданов. Публикувани са и уникални снимки от хималайската епопея.

Адът “Чернобил” отпреди 28 години е още един от ударните материали в майския брой. Списанието помества интервю с проф. Георги Василев, експерт по радиационни лъчения. В него той си спомня за онези пролетни дни от 1986-а, когато властта криеше от населението за опасността, която го грози. “Не се признавам за виновен”, казва на свой ред някогашният член на Политбюро Григор Стоичков, лежал и в затвора след “чернобилска” присъда, с когото е публикувано голямо биографично интервю.

Руската актриса Елена Яковлева, звезда от сериала за петричката пророчица “Вангелия”, е една от героините в майското издание. Сред тях е и голямата българска поетеса Елисавета Багряна, за която журналистката Стефка Димова разказва от първо лице.
Ексклузивни интервюта с оперната прима Стефка Евстатиева, която от години живее в САЩ, и с първата диско-кралица Глория Гейнър, са още два от хитовите материали в “Биограф”.

“Нов вид ченгета окупира литературата. Демократските свински черва действат като болшевики в културата ни”, изригва в изненадващо откровено интервю писателят Милен Русков, автор на един от най-продаваните романи у нас – “Възвишение”. Това е една от редките медийни изяви на хитовия автор, който твърди, че е постигнал успехите си напук на окопалата се във фондации и бордове литературна мафия, която не допуска външни хора до ресурсите си.

Очерци за композитора Сергей Прокофиев, писателя Чарлз Буковски, борещия се с Паркинсон холивудски актьор Майкъл Джей Фокс, както и за последната любов на Мик Джагър, която по трагичен начин сложи край на живота си, допълват галерията от образи в майския брой на най-голямото българско списание.

За Контакти:editorial@biograph.bg

Източник: www.biograph.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5737