Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

Вземи в gLOG
16 Април 14, 15:00 / Автор: studyabroad.bg
Стипендии за българи във водещи университети по света
Престижна верига от световно известни университети предоставя три нови стипендии за обучение, специално за българи. Впечатлени от потенциала и знанията на българските кандидати, Laureate Hospitality Education (LHE) споделят, че хоспиталити секторът се нуждае от качествени кадри и с удоволствие дават началото на второ състезание за спечелване на стипендия.
Престижна верига от световно известни университети предоставя три нови стипендии за обучение, специално за българи. Впечатлени от потенциала и знанията на българските кандидати, Laureate Hospitality Education (LHE) споделят, че хоспиталити секторът се нуждае от качествени кадри и с удоволствие дават началото на второ състезание за спечелване на стипендия.
LHE обявиха, че Аделина Войнова е победителят в първото състезание, което започна през месец октомври миналата година. Стипендията ще покрие 30% от пълната такса за обучение за цялата бакалавърска програма.
Според образователната организация, туристическият сектор в България се нуждае от добре подготвени кадри, а българските кандидати имат необходимия потенциал и мотивация. Това е и причината трима български студенти да получат възможността, която ще им отвори вратите към едни от най-престижните висши учебни заведения – Laureate Hospitality Education. Бъдещите стипендианти ще избират между топ дестинации като Швейцария и Испания за своето обучение по бизнес и мениджмънт в хоспиталити индустрията, туризма и хотелиерство.
Бъдещите български студенти могат да участват като напишат есе и попълнят апликационна форма, която могат да открият при представителя на групата за България (Polina.Pavlova@laureatehospitality.com) Крайният срок за кандидатстване е 15-ти май 2014-та година, като условието е да имат възможност да започнат обучението си през 2014-та година. Кандидатите ще бъдат оценявани на базата на всички предоставени от тях документи и личния им потенциал и умения. Повече информация е предоставена на следната страница във facebook: https://www.facebook.com/bulgariascholarship/info
Една от кандидатките за стипендиите на Laureate Hospitality Education е Кристина Атанасова. В момента тя следва Алтернативен Туризъм в Нов Български Университет. Желанието ѝ да се развива в сферата на туризма и да придобие нови знания и умения е причината да стане част от вълнуващото състезание.
Кристина споделя, че в хоспиталити индустрията, международния обмен на идеи и добри практики и адаптирането спрямо най-новите тенденции е от изключителна важност за неговото развитие. Според нея, възможно най-добрият начин за адаптиране към промените в туристическия бранш е чрез обучение и работа в световни, лидерски учебни и бизнес институции.
Според Кристина, България би могла да се превърне в една от най-търсените европейски дестинации за туризъм.
„Страната ни съчетава уникални природни дадености, подходящи за екотуризъм, многобройни находища на минерална вода, позволяващи развитието на балнео и СПА туризъм и богато културно-историческо наследство, което може да бъде интерпретирано за целите на културния туризъм.“ Поради тези причини, България се нуждае от професионално подготвени кадри, обучени от най-добрите в тази област експерти, както и взаимодействие с нови хора и осъществяване на важни международни контакти. В заключение Кристина отбелязва: „Получаването на стипендия за такава престижна швейцарска институция, е не само прекрасна професионална възможност за мен, но също така е и важна стъпка в подобряване състоянието на туризма в България – един от най-важните сектори за българската икономика.“

За Контакти:editorial@studyabroad.bg a.avtova@studyabroad.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4172