Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Туризъм

Вземи в gLOG
22 Април 14, 11:51 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Фотоизложбата на Експедиция „Преоткрий България“ за четвърта година показва неизвестните исторически светини на Моста на влюбените зад НДК
Официалното откриване на изложбата ще се проведе на 24 април /четвъртък/ от 18:00 часа
Експедиция "Преоткрий България" показва нови 58 снимки от находките си през последните 12 месеца. Скритите исторически светини на Родината, обекти извън големите маршрути, загадки и места, където има нещо новооткрито или реставрирано, ще запалят ентусиазма на любителите на историята и пътешествията. Загадъчни мегалитни структури край Якоруда, Беловската червена базилика, мраморните херми на римската вила Армира, които за пръв път се връщат обратно там, от където са откраднати през 90-те, и най-голямата тракийска гробница в България са част от експозицията на открито. Автори на снимките са Евгени Димитров, Тихомира Методиева, Иван Василев и Владимир Алексеев.

Официалното откриване на фотоизложбата ще започне в 18:00 часа на 24 април /четвъртък/ на Моста на влюбените зад НДК. Специален музикален поздрав за гостите на изложбата ще отправи големият български музикант Теодосий Спасов. Експозицията от снимки на неизвестни исторически забележителности ще бъде на моста до 6 май.

Пътешествията по обектите са описани от Константин Събчев в постоянната рубрика на експедицията във вестник “Стандарт”, а сред съветниците на екипа са професорите Валерия Фол и Христо Матанов, заместник директорът на археологическия институт доц. Бони Петрунова и изтъкнати български археолози. Експедицията се организира по идея на Евгени Димитров и Людмил Каравасилев. От тази година рубрика на експедицията стартира и в сайта OFFnews.bg, а пътниците на Софийското метро и летището ще разглеждат всяка седмица снимки от по един нов обект на екраните на New Level Media.

Организатори на изложбата са Сдружение "Културни проекти" и Агенция "Булфото" в партньорство със "София ауто" и Дирекция "Култура" на Столична община. Охраната на експонатите се поема от италианската агенция European Security Group. Събитието е част от календара на изявите, свързани с кандидатурата на София за европейска културна столица през 2019 година.


За контакти и допълнителна информация:

Диана Чобанова
PR Expert

PRoWay Communications Agency

Моб. тел.: + 359 (879) 931 336
E-mail: d.chobanova@proway.bg
Web: www.proway.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1029