Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
30 Април 14, 12:28 / Автор: CKBB
ASUS представи монитора с ултрависока резолюция PB287Q True 4K/UHD
28-инчовият дисплей осигурява изключителна картина с резолюция 3840 x 2160p 4K/UHD, честота на опресняване на картината 60Hz и 1 мс време за реакция
ASUS представи PB287Q True 4K/UHD – монитор с ултрависока резолюция (ultra-high-definition), създаден за геймъри и потребители, които държат на изключителното качество на картината.
Мониторът ASUS PB287Q е с диагонал 28 инча и съотношение на картината 16:9. Моделът използва подсветка от бели светодиоди (WLED) и така осигурява картина от следващото 4K/UHD поколение с резолюция до 3840 x 2160 пиксела. С изключителната гъстота на пикселите – 157 PPI (pixels per inch), ASUS PB287Q предлага четири пъти по-висока гъстота в сравнение с традиционните Full HD монитори, с което осигурява невероятно детайлна картина. PB287Q разполага с 300% по-голяма площ спрямо Full HD дисплеите със сходен размер и така осигурява повече пространство за работа с няколко прозореца за по-висока продуктивност. Той може да изобрази 1,07 млрд. цвята, като по този начин предлага изключителна точност на цветовете. Мониторът има динамичен контраст 100 000 000:1 ASUS Smart Contrast Ratio (ASCR) и яркост от 330 cd/м², благодарение на което пресъздава изключително близки до оригинала изображения. PB287Q предлага истински 10-битови цветове, което му позволява да възпроизвежда гладко градацията на краските и по-естествено преминаване през различните нюанси. Мониторът предлага също така внушително краткото време за реакция от 1 мс (GTG) и честотата на опресняване на картината 60Hz за по-гладка картина без насичане – важна подробност, особено при забавление с игри или екшън филми.

Свързаност, която поддържа 4K/UHD резолюция и честота на опресняване 60Hz
ASUS PB287Q разполага с широк набор от възможности за свързаност, включително DisplayPort 1.2 за възпроизвеждане на съдържание в истинска ултрависока резолюция (4K/UHD) и честота на опресняване на картината 60Hz; два HDMI порта, вторият от които поддържа MHL. Потребителите могат да използват MHL конектора за преглед на съдържание от своето мобилно устройство на монитора, и то дори докато зареждат мобилното устройство.
PB287Q поддържа и режими на работа „картина в картината“ (Picture-in-Picture - PiP) и „картина до картината“ (Picture-by-Picture - PbP), като дава възможност на потребителите да превключват между различните източници на сигнала бързо и лесно. Режимът „картина в картината“ позволява показването на картина от втори източник в прозорец, който се намира в някои от ъглите на дисплея, а режимът „картина до картината“ разделя екрана на две.

Ексклузивни технологии на ASUS за впечатляващи изображения
Мониторът ASUS PB287Q разполага с подобрената технология SplendidPlus™ Video Intelligence, която оптимизира картината и й придава реалистичност чрез подобрени цветове, яркост и контраст. Тя надгражда шестте работни режима на старата версия (Scenery, Standard, Theater, sRGB, Game, и Night View) с новите Reading и Darkroom. PB287Q е снабден и с технологията ASUS EyeCare, която автоматично настройва силата на подсветката и намалява трептенето на картината за по-голямо удобство дори и при продължително забавление или работа с монитора. Технологията ASUS EyeCare осигурява базата за режимите Reading и Darkroom на SplendidPlus™, които намаляват нивата на синя светлина от дисплея и така редуцират умората на очите.
Технологията ASUS VividPixel допълнително подобрява кристално ясната картина на PB287Q и допринася за по-прецизните очертания на обектите.
Освен това мониторът разполага със софтуера QuickFit Virtual Scale за предварителен преглед на съдържанието в реален размер, преди неговото отпечатване. Софтуерът изобразява специална решетка на екрана, която позволява на потребителите да изберат точните размери на картината, която искат да разпечатат. По този начин се увеличава гъвкавостта и продуктивността като цяло.

Ергономичен и с ултратънък профил
PB287Q е с тънък профил и ергономичен дизайн, който позволява неговото завъртане, накланяне и промяна на височината, за да осигури на потребителя идеалната позиция пред монитора. Моделът е съвместим със стандарта VESA и може да се постави както на стена, така и на стойка.

Цена и наличност
Мониторът ASUS PB287Q True 4K/UHD вече се предлага в Тайван, Югоизточна Азия, на европейския и северноамериканския пазар. Цените започват от 799 долара и варират според конкретния регион.

Пълните характеристики са налични на: http://www.asus.com/Monitors_Projectors/PB287Q

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™, е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3 800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.505