Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

08 Май 14, 16:45 / Автор: CKBB
ASUS представи пълна гама дънни платки от 9-тата серия
С последните чипсети Intel® Z97 и H97, дънните платки на ASUS ROG, TUF и Workstation задоволяват широк набор от компютърни нужди
ASUS представи пълна гама дънни платки, изградени на база на 9-тата серия чипсети на Intel®. Те са снабдени с LGA 1150 сокет и поддържат 4-то поколение Intel®, новото 4-то и 5-то поколение Core™ процесори (Haswell, Haswell Refresh, Haswell Refresh K-series/ Devil’s Canyon). Новите дънни платки предлагат ексклузивни технологии от сериите на ASUS Republic of Gamers (ROG), The Ultimate Force (TUF) и Workstation (WS), които увеличават потенциала на чипсетите Z97 и H97 и по този начин предлагат по-лесна работа, по-висока производителност, по-добра стабилност и повече възможности за ъпгрейд.
„Още от основаването си през 1989 г., ASUS винаги се е гордеела с безкомпромисното качество на своите дънни платки. Днес, 25 години по-късно, нашият подход ни изведе до статута на компания, която произвежда най-продаваните и най-награждаваните дънни платки в света. Вземайки предвид мнението на днешните потребители, за нас е чест да представим обширната 9-та серия дънни платки, която включва продукти от сериите ROG, TUF и WS. Без значение дали дънните платки се използват за професионална употреба, гейминг, създаване на съдържание, сървъри или просто за всекидневни операции, те покриват всеки аспект от работата на потребителите“, каза Джаки Хсу, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър „Световни продажби“ в ASUS Open Platform Business Group.

Дънните платки на ASUS – оптимизирана производителност за различни нужди
Дънните платки с логото на ASUS Z97 и H97 предлагат изключителен нов дизайн с уникална и отличаваща се кръгла форма на радиатора и следващото поколение Platform Controller Hub (PCH) чип. Моделите разполагат с широк набор от възможности, предназначени за потребителите, които искат да сглобят мощен настолен компютър за гейминг или мултимедиен център за забавления.
Технологията 5-Way Optimization на Dual Intelligent Processors 5 оптимизира работата на компютъра с натискането само на един бутон. 5-Way Optimization надгражда възможностите на предходното поколение 4-Way Optimization с приложението Turbo, специални настройки на мрежовата свързаност и звука, по-добър контрол на вентилаторите, надежден овърклок и по-ниска консумацията на електроенергия. Дънните платки на ASUS разполагат също и с функциите Crystal Sound 2 и Turbo LAN, които в съчетание осигуряват безупречен звук и намаляват насичането по време на игра с цел подобряване качеството на гейминга.
При употреба на настолния компютър като център за забавление, потребителите могат да се възползват от функцията ASUS HomeCloud, която превръща хард диска в личен облак. Вградената технология Wake on WAN пък дава възможност на потребителите да включат компютъра и да го управляват от своя смартфон или друго умно устройство. Потребителите могат също така да споделят чрез стрийминг мултимедийно съдържание от настолния компютър към всяко устройство. Възможността за безконтактно взаимодействие със смарт устройства е допълнително подобрена с включването на ексклузивните характеристики за ASUS NFC Express 2 и технология за безжично зареждане.

Върховно гейминг преживяване от ROG
ASUS Republic of Gamers (ROG) представи геймърските дънни платки Maximus VII Gene mATX, Maximus VII Hero ATX и новата Maximus VII Ranger ATX. Трите модела се предлагат в характерната за ROG цветова гама от черно и червено, първокласни компоненти, сокет за процесора от черен никел и подобрен дизайн на електрическите вериги на платките.
ROG прави подобрения и по RJ45 LAN порта с добавянето на LANGuard, използващ нова технология за разпределяне на сигнала и първокласни кондензатори с цел да се подобри трансфера на данните. LANGuard разполага и с компоненти, които са защитени от статично електричество и токови удари (ESD Guards), като по този начин предоставя на дънните платки от серията ROG Maximus VII водеща в индустрията защита – до 1,3 пъти по-добра защита от токов удар и 1,9 пъти от статично електричество в сравнение с традиционните дънни платки. Най-новата програма за оптимизация на мрежата GameFirst III, ексклузивна за продуктите на ROG, приоритизира пакетите с информация чрез разпределяне на повече трафик за игри, за да осигури по-гладко онлайн гейминг изживяване.
Моделите ROG Maximus VII Hero и Ranger се предлагат със SupremeFX 2014, а Maximus VII Gene с отделна аудио карта SupremeFX Impact II. Тези решения използват най-новите технологии за изолация с цел намаляване на електромагнитните смущения, първокласни аудио кондензатори ELNA® и 8-канални изходи със златно покритие, за да осигурят прецизен звук, сравним с този от специалните звукови карти.

TUF – надеждност от класа на сървърите
Дънните платки TUF Sabertooth Z97 Mark 1 и Gryphon Z97 Armor Edition се предлагат както в ATX, така и в mATX форм фактор, и разполагат с TUF Fortifier, Thermal Armor и Dust Defenders, за да осигурят максимална надеждност и стабилност на системата. Новият микрочип TUF Ice предлага невероятно прецизен контрол на температурата и на работата на вентилаторите, без значение дали настройките се извършват ръчно или чрез функцията автоматичен контрол, която е част от софтуера Thermal Radar 2. TUF Fortifier използва термо-подложка, прикрепена към дънната платка, което превръща цялата задна плоча в огромен радиатор, отвеждащ топлината далеч от ключовите компоненти като модулите за регулиране на напрежението (VRM) и MOSFET транзисторите. Управлението на температурата се подпомага и от „топлинната броня“ (Thermal Armor), която оптимизира въздушния поток и спомага за отвеждането на топлината, докато технологията Dust de-Fan не позволява събирането на прах при модула за регулиране на напрежението и радиатора. Всички дънни платки TUF Z97, включително новите модели Sabertooth Z97 Mark 2 и Gryphon Z97, използват TUF компоненти, отличаващи се с издръжливост, която може да покрие дори изискванията на въоръжените сили.

Пълно SATA Express решение и поддръжка на M.2 модули
ASUS е единствената марка, която осигурява пълно SATA Express решение от дънните платки до Hyper Express, което включва ексклузивния SATA Express корпус, съвместим с всички 3,5-инчови устройства. То може да работи с два високоскоростни M.2 модула, два mSATA модула или два 2,5-инчови SATA твърди диска, като позволява на всички да оперират с максимална скорост. Дънните платки ASUS Z97 и H97* са тествани и сертифицирани, че покриват стандартите на SATA Express, включително Separate Reference Clock с Independent Spread Spectrum Clocking Architecture (SRIS), за да осигуряват най-добрата работа със SATA Express. M.2* със своите две PCI Express 2.0 честотни ленти и трансфер на данни до 10Gbit/s прави дънните платки ASUS Z97 и H97 идеален избор за дъно, което поддържа операционната система на компютъра.

Утвърдена надеждност и висока производителност
Прилагайки строги стандарти за съвместимост и сертификация, ASUS добавя и защитата ASUS 5X Protection, която гарантира, че за направата на моделите са използвани най-добрите компоненти с цел постигане на по-висока надеждност и издръжливост. Това включва DIGI+ VRM, защита от високо напрежение DRAM, ESD Guards, висококачествени кондензатори с жизнен цикъл 5000 часа и I/O портове от неръждаема стомана. Освен това, всички дънни платки са съвместими с над 1000 устройства и са преминали през над 7000 часа тестове за издръжливост и качество.
Тези дънни платки разполагат с последното поколение Intel® Gigabit Ethernet за по-бързи и гладък игрални сесии. Intel Gigabit Ethernet намалява натоварването на процесора, като му позволява да отдели повече изчислителна мощ за гейминг, и предлага много бърз Transmission Control Protocol (TCP) и User Datagram Protocol (UDP). Лесният за употреба BIOS, който може да се управлява и с мишка, също е подобрен и сега включва EZ Tuning Wizard-OC и RAID – инструменти, които интелигентно настройват работата на системата и опростяват RAID конфигурацията за по-бърз трансфер на данни и архивиране.

###

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™, е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1047