Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
12 Май 14, 12:49 / Автор: CKBB
ASUS пуска на пазара дънни платки от сериите Z97 и H97
Дънни платки от висок клас със SATA Express, поддръжка на M.2 модул и ексклузивната технология ASUS 5-Way Optimization
ASUS обяви пълна гама дънни платки, работещи с новите чипсети Intel® Z97 Express и H97 Express и поддържащи 4-то, новото 4-то и 5-то поколение Intel® Core™ процесори (Haswell, Haswell Refresh, Haswell Refresh K-series / Devil’s Canyon). Сериите дънни платки ASUS Z97 и H97 разполагат с най-модерните технологии и са идеални за всеки настолен компютър, без значение дали той се използва като високопроизводителна машина, мощна гейминг платформа или мултимедиен развлекателен център. Ексклузивните технологии на ASUS подобряват производителността и надеждността на продуктите, а благодарение на поддръжката на най-новите технологии за трансфер и съхранение на данни SATA Express и M.2*, дънните платки ASUS Z97 и H97 превръщат компютъра в машина от ново ниво.

Чисто нов първокласен дизайн
Дънните платки от сериите ASUS Z97 и H97 се отличават с изключителен нов дизайн с уникален кръгъл радиатор, поставени върху Platform Controller Hub (PCH) чип от следващо поколение. Анодизиран в лек златист цвят, този радиатор е отличителната черта на новата серия. Всички елементи на дизайна се съчетават в ненатрапчив и приятен външен вид, който демонстрира безспорното лидерство на новата гама дънни платки на ASUS. Z97 и H97 са подходящи за всички видове употреба, без значение дали става въпрос за висока производителност, гейминг или мултимедиен център за забавления.

Поемете контрола с 5-Way Optimization
Тъй като външният вид не е всичко и с цел да предложат максимална производителност, ефективност и надеждност, дънните платки ASUS Z97 са снабдени с 5-Way Optimization от Dual Intelligent Processors 5. Тази технология е ексклузивна за продуктите на ASUS и надгражда възможностите на предишните версии, като предлага лесен начин за управление и оптимизиране на всеки основен аспект от работата на дънната платка. Технологията 5-Way Optimization включва брилянтното ново приложение Turbo, позволяващо на потребителите лесно да приспособят лесно мрежовите и аудио настройките за конкретното приложение, които използват. Технологията разполага също и с функцията Fan Xpert 3 за невероятно адаптивен контрол на работата на вентилатора благодарение на повечето на брой топлинни сензори и възможността да намали скоростта на вентилатора дори под фабрично зададения минимум. По този начин се осигурява изключително тиха работна среда и се намалява консумацията на енергия, когато системата работи при по-ниско натоварване.

5-Way Optimization разполага с функциите, познати от предходната версия, включително TurboV Processing Unit (TPU) за увеличаване производителността на процесора, Energy Processing Unit (EPU) за по-висока енергийна ефективност, и технология за регулиране на напрежението DIGI+ + Power Control.

Благодарение на 5-Way Optimization потребителите могат лесно да овърклокнат процесора за по-висока производителност (например с 20% за процесор Intel® Core™ i7-4770K). Така те ще получат най-добрия баланс между ефективно охлаждане, нисък шум от вентилаторите, ще приоритизират мрежата си за гейминг и ще оптимизират настройките на звука. Тази всеобхватна интелигентна технология за оптимизация дава пълен контрол в ръцете на потребителя.

Безупречен звук и изключителна мрежова свързаност
Дънните платки Z97 и H97 разполагат с технологията Crystal Sound 2 за безупречен звук. Вградените предпазители, отделните слоеве за левия и десния канал за поддържане качеството на чувствителните аудио сигнали, първокласните компоненти, включително произведените в Япония аудио кондензатори и операционни усилватели, осигуряват звук с изключителна яснота и прецизност. Уникалната „de-pop“ верига намалява пукащия шум в началото на звука. Лесният за управление контролен панел позволява бързото извършване на настройки и персонализация при играенето на игри, провеждането на видео разговори, гледането на филми или слушането на любимата музика.

Дънните платки са снабдени и със софтуера Turbo LAN, който позволява игра в мрежа без спорадичните прекъсвания на връзката. Инструментът разполага с интуитивен потребителски интерфейс, който позволява на потребителите значително да намаляват прекъсването на връзката, без затова да са им нужни някакви специални познания. Наред с наличния Intel Gigabit Ethernet, някои модели1 дънни платки от серията ASUS Z97 разполагат с вграден двубандов 802.11ac Wi-Fi от ново поколение и Bluetooth 4.0 за осигуряването на максимална свързаност.

Достъп до всичко, отвсякъде, с ASUS HomeCloud
За потребителите, които искат да създадат домашен мултимедиен център за забавление, дънните платки на ASUS разполагат с функцията ASUS HomeCloud, която предоставя достъп до цялото съдържание на компютъра от разстояние. Те могат също така да споделят съдържание на всяко съвместимо устройство чрез стандартна или безжична мрежа, както и да управляват съдържанието си отвсякъде – без значение къде е налично то. Вградената функция Wake-on-WAN позволява на потребителите да включат и управляват своя компютър от разстояние само чрез смартфон или друго умно устройство. Функцията превръща хард диска на компютъра в частен облак и по този начин елиминира притесненията от изчерпване на наличното дисково пространство.

Дънните платки на ASUS – доказано качество и съвместимост
ASUS прилага строги стандарти за съвместимост и сертификация, за да гарантира очакваното качество на продуктите през целия им жизнен цикъл. Технологията ASUS 5X Protection гарантира, че за осигуряване на дълготрайност на системата са използвани най-добрите компоненти, сред които DIGI+ VRM, защита от високо напрежение DRAM, ESD Guards, висококачествени кондензатори с жизнен цикъл 5000 часа, както и I/O портове от неръждаема стомана. Обширната сертификационна програма на ASUS се фокусира върху осигуряването на съвместимост на дънните платки с над хиляда компонента и устройства – както процесори, предназначени за сървъри, така и такива за потребителска употреба, стотици видове памет, видеокарти, захранвания, мрежови устройства и дисплеи. Всичко това прави ASUS уверен в първокласната съвместимост на дънните платки от 9-тата серия, отразена в пълен списък на съвместимите устройства – Qualified Vendor List (QVL).

За да гарантира максимална издръжливост, ASUS подлага всяка дънна платка на над 7000 часа тестове, включително за работа при различни температури и влажност на въздуха, изпробване на компонентите преди тяхното инсталиране, включване и изключване, консумация на енергия, проверка на съединенията и много други. Всеки сертифициран за съвместимост компонент също преминава през над 24-часови тестове за осигуряване на безпроблемна ежедневна работа.

Следващо поколение аксесоари за следващо поколение дънни платки
Потребителите могат да добавят щрих от бъдещето към своите дънни платки от 9-тата серия чрез аксесоари като ASUS NFC Express 2 box и ASUS Wireless Charger. NFC Express 2 позволява на потребителите да взаимодействат с техния компютър и умно устройство безжично и ефективно. Устройството трябва само да се доближи до NFC Express 2, за да „улови“ видео клип от компютъра точно от мястото, или да архивира снимки и видео файлове, добавени след последната синхронизация, от смарт-устройството директно на РС.

ASUS Wireless Charger позволява на потребителите да зареждат умни устройства, съвместими със стандарта Qi, само чрез поставянето им в зарядното, без необходимост от кабел или адаптер.

ASUS NFC Express 2 и Wireless Charger са част от пакета на определени модели Z97 или се предлагат отделно към всички дънни платки от 9-тата серия на ASUS.

###

Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™, е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.013