Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

13 Май 14, 13:28 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Системата за управление на бизнеса: разход за едни, инвестиция за други
При добра предварителна подготовка и успешна работа по внедряването, инвестицията се възвръща за период от 14 до 20 месеца
Предприятията, които пристъпват към внедряване на система за управление на бизнеса, са най-вече онези, които искат да се развиват, и такива, които насочват развитието на бизнеса си извън България. Това сочат наблюденията за България на консултантите от компания LLP Dynamics, която от началото на 2014 г. е част от Xapt Corporation – водещият Microsoft Dynamics доставчик на ERP решения за района на Централна и източна Европа и един от най-големите в световен мащаб. „На внедряването на Enterprise Resource Planning (ERP) система може да се гледа едновременно и като на разход, но и като на инвестиция“, заяви Ангел Георгиев, търговски директор на LLP Dynamics/Xapt. „Всяко едно от тези определения е логично – зависи от гледната точка и ползите, които такава система ще донесе“, допълни той.

На провелия се в края на миналия месец форум MySuccess.bg Електроника и Електротехника LLP Dynamics/Xapt представи най-новата си инициатива – разработения наръчник за клиенти: „Как да изберете подходящ софтуер за производството?“. Документът е базиран на дългогодишния опит на компанията и екипа й в консултирането на клиенти за въвеждането на системи за управление на бизнеса и производството, като дефинира основните етапи и дава практическа информация на клиентите за основните въпроси, които следва да си изяснят в рамките на процеса.

По думите на Георгиев, изключително важно е консултантите да се поставят на мястото на клиента – само по този начин ще могат правилно да преценят кои са най-важните неща, върху които следва да му обърнат внимание. „Множеството и различна информация, която предоставят различните доставчици, най-често обърква и дезориентира клиента. Нерядко той дори е по-объркан, отколкото преди началото на процеса на проучване за внедряването на система за управление“, коментира Георгиев. По думите му, основните въпроси, които излизат на преден план, са как клиент и доставчик да говорят на един език, от какво точно клиентът има нужда и съществува ли реално тази необходимост. „Истинският партньор ще предостави релевантната към момента информация и няма да спести на клиента евентуален съвет да изчака със стартирането на процеса. Внедряването на система за управление на бизнеса е момент, който играе ключова роля в развитието на което и да е предприятие – както от гледна точка на бюджета му, така и на управление на потенциала. Затова към него трябва да се подхожда изключително внимателно и информирано“, посочи още експертът.

Внедряването на система за управление на бизнеса има както материално и количествено измерима възвръщаемост, така и нематериална, отбеляза Георгиев. „Когато е извършена добра предварителна подготовка, дефинирани са ясно целите и са преценени ползите от инвестицията, възвращаемостта на вложените средства е ясно забележима. Ефектите се изразяват в подобряване на коефициента на ефективно използване на средствата, оптимизация на дейността, намаляване на разходите. При тези условия, инвестицията може да се възвърне в период от 14 до 20 месеца“, каза още той. „Решението „Дали да инвестираме“ взема всяка компания сама за себе си, но когато е подбрала консултантите, които да я подкрепят в дългосрочен мащаб, а не само до приключване на прекия внедрителен процес, тя печели не само внедрител, а и свой партньор в развитието на бизнеса“, обобщи Ангел Георгиев.



За допълнителна информация:
Мирослава Митева
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 879 930 080
E-mail: m.miteva@proway.bg



Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

 


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1118