Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
13 Май 14, 14:26 / Автор: CKBB
Първокласни компоненти, отлични мрежови функции и кристален звук с новите три геймърски дънни платки ASUS ROG Maximus VII
Дънните платки от серията Republic of Gamers Maximus VII са базирани на чипсета Intel Z97
ASUS Republic of Gamers (ROG) обяви геймърските дънни платки Maximus VII Gene mATX, Maximus VII Hero ATX и новата Maximus VII Ranger ATX. Моделите са базирани на чипсета Intel® Z97, използват сокета LGA 1150 и поддържат 4-то, новото 4-то и 5-то поколение процесори на Intel (Haswell, Haswell Refresh, Haswell Refresh K-series / Devil’s Canyon), за да осигурят на ентусиастите изключително гейминг преживяване.
Трите геймърски дънни платки са създадени на базата на популярното и признато наследство на ROG. Външният вид на продуктите е добре познатият дизайн на ROG в черно и червено, а моделите Maximus VII Gene и Hero са първите с два цвята на печатната платка – черен мат и червено покритие. Серията Maximus VII е снабдена с първокласни компоненти. Сокетът на процесора е с покритие от черен никел, а всички електрически вериги са подобрени. Серията предлага също така по-добри възможности за мрежова свързаност и звук, както и модернизирана версия на UEFI BIOS и M.2 (PCIe x2) модул, който позволява трансфер на данни със скорост до 10Gbit/s.
„За да позволим на повече геймъри да се докоснат до възможностите на ROG, имаме удоволствието да обявим още една дънна платка от висок клас – Ranger“, каза Джо Сие, корпоративен вицепрезидент и генерален мениджър на отдел „Дънни платки и настолни системи“ на ASUS.

Изключително преживяване при онлайн гейминг
Дънните платки от серията ROG Maximus VII разполагат с последното поколение Intel Gigabit Ethernet за по-бърз и гладък гейминг. Intel Gigabit Ethernet позволява на процесора да отдели повече изчислителна мощ за гейминг и предлага много бърз Transmission Control Protocol (TCP) и User Datagram Protocol (UDP).
ROG прави подобрения и по RJ45 LAN порта с добавянето на LANGuard, като използва модерна технология за разпределяне на сигнала и първокласни кондензатори с цел да подобри трансфера на данните. LANGuard разполага също така с компоненти, които са защитени от статично електричество и токови удари (ESD Guards) и по този начин осигурява на дънните платки ROG Maximus VII водещи за индустрията параметри – до 1,3 пъти по-добра защита от токов удар и 1,9 пъти от статично електричество в сравнение с традиционните дънни платки.
Продуктите разполагат и с най-новата технология за оптимизацията на мрежата GameFirst III, ексклузивна за продуктите на ROG, която работи посредством интуитивен и лесен за управление интерфейс. GameFirst III приоритизира пакетите с информация и осигурява по-голям мрежови капацитет за игри, за да предложи по-гладко онлайн гейминг изживяване. Потребителите могат да избират между няколко режима (Optimization, Game, Media Streaming и File Sharing), както и дори да управляват диапазона на честотите, които се използват от различните приложения. GameFirst III разполага и с инструмент за управление на мрежата (Network Monitor), който спомага за по-лесното управление на трафика и тестване на скоростта на връзката.

Внушителен звук по време на игра
Моделите ROG Maximus VII Hero и Ranger се предлагат със SupremeFX 2014, а Maximus VII Gene с дискретната аудио карта SupremeFX Impact II. Тези решения използват най-новите технологии за изолация с цел намаляване на електромагнитните смущения, както и първокласни аудио кондензатори ELNA® и 8-канални изходи със златно покритие. По този начин продуктите възпроизвеждат чист и ясен звук, чието качество по нищо не отстъпва на звука, който осигуряват типичните звукови карти.
Седмото поколение дънни платки ROG Maximus разполагат с нови аудио технологии на ROG като Sonic SenseAmp, която открива импеданса на слушалките и автоматично настройва вградения усилвател. Бутонът Sonic SoundStage пък позволява прилагане на най-добрите аудио настройки за популярните жанрове компютърни игри (FPS, racing, combat и sport).
Аудио технологията SupremeFX на серията Maximus VII е снабдена и със Sonic Studio – нов аудио софтуер, който осигурява 7.1-канален съраунд звук дори при 2-канални слушалки. Той позволява също така извършването фини настройки на вибриращия ефект, басите, чистотата на вокалите и други.

Пълен контрол
Новите дънни платки са снабдени с технологията KeyBot, която позволява бърз ъпгрейд на клавиатурата. След като клавиатурата се свърже към дънната платка, се активира KeyBot микропроцесор. Той позволява на потребителите да задават макроси на функционалните бутони за бързи комбинации и команди, както и дори да ги програмират за стартиране на приложения с един клик.
Освен това, TrueVolt USB осигурява постоянно захранване от 5V както на предните, така и на задните USB портове. Това изолирано линейно захранване намалява потенциалните колебания на напрежението, за да осигури стабилно захранване на всички свързани устройства.

Отличен с награди UEFI BIOS
Серията дънни платки ROG Maximus VII се предлага с нов UEFI BIOS, който може да се управлява само с мишка. Тази възможност значително улеснява извършването на настройки и помага както на опитните потребителите, така и на любителите, когато става дума за овърклок и извършването на собствени настройки. Новата версия на ROG UEFI BIOS автоматично открива някои от видеокартите на ASUS и предлага на потребителите подробна информация за тяхното състояние и характеристики. Функцията Secure Erase от своя страна напълно изтрива данните от SSD устройството, за да възстанови фабричните настройки на процесора след овърклок.

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™, е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0957