Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
09 Юни 14, 18:08 / Автор: CKBB
ASUS анонсира ултрабука Zenbook NX500
Зашеметяващият ултрабук от висок клас е с първия в света VisualMaster сензорен екран с ултрависока резолюция 4K/UHD и QDEF технология
Computex, Тайпе, Тайван — ASUS представи зашеметяващия ултрабук от висок клас Zenbook NX500. NX500 използва класическия дизайн на серията Zenbook, но с нов елегантен алуминиев корпус, в който са вградени отлични компоненти. Ултрабукът е първият модел на ASUS с технология на дисплея ASUS VisualMaster и с първия в света 15,6-инчов 4K/UHD сензорен дисплей с технологията на 3M™ QDEF (quantum dot enhancement film), която пресъздава невероятно истински и ярки цветове.
NX500 е снабден с четвърто поколение Intel® Core™ i7 процесор и с най-новия модел видеокарта NVIDIA® GeForce® GTX™ 850M. Заедно те осигуряват безпроблемна работа с няколко приложения едновременно, гладка картина при гледане на видео в ултрависока резолюция и отлично забавление с игри.
Zenbook NX500 е носител на престижна награда за дизайн от 2014 IF Design. Наградите IF Design са световно признат символ за качество. Отличените продукти са оценявани според широк набор от критерии, като степен на иновативност, функционалност и ергономичност.

VisualMaster дисплей — бъдещето, днес
Zenbook NX500 е първият продукт на ASUS, който използва технология на дисплея ASUS VisualMaster. Новата технология осигурява детайлна картина с ясни и точни цветове. Сензорният VisualMaster дисплей на NX500 е с размер 15,6 инча, разполага с IPS панел и поддържа 4K/UHD резолюция. NX500 е първият 15,6-инчов лаптоп с технология QDEF на 3M™, която позволява възпроизвеждането на много широка цветова гама - 100% NTSC, 108% Adobe RGB и 146% sRGB. Благодарение на това, NX500 може да пресъздаде изключителен брой цветове и преливки, което прави картината по-богата и жива.
Дисплеят на ултрабука е с широк ъгъл на видимост - 178 градуса и разполага с технологията ASUS TruVivid, която намалява огледалния ефект. NX500 е с фабрично калибрирани цветове и разполага с гъстота на пикселите, която ги прави на практика неразличими, ако погледнем екрана от нормална дистанция. Тези характеристики правят дисплея на NX500 най-добрият сред лаптопите.
За върховно управление с докосване, сензорният дисплей на ултрабука е два пъти по-чувствителен от стандартните модели, което се постига чрез гладка и интуитивна работа с 10-точковия мултитъч.

NX500 — еволюцията на Zenbook
Външният вид на NX500 е базиран на класическия и добре познат дизайн на Zenbook, но с нова изчистена и по-тънка форма. Моделът е със знаковия за Zenbook завършек с концентрични кръгове върху капака. Корпусът е изработен от едно цяло парче алуминий и е с приятно заоблени ъгли, което го прави изключително елегантен и лесен за пренасяне. Всеки детайл на NX500 е внимателно изработен с идеята за стил и практичност. Клавиатурата се прелива плавно в корпуса и е снабдена с подсветка, чийто сензор се задейства автоматично спрямо светлината в помещението.

Изключителна мощ и свързаност
Като всеки Zenbook лаптоп, NX500 е не само стилен, но и функционален. NX500 може да се справи с всяка задача, благодарение на четириядрения процесор Intel Core i7 и видеокартата NVIDIA GeForce GTX 850M с 2GB GDDR5 видеопамет. Потребителите могат да избират между 512GB PCI Express (PCIe) с четири SSD и два SATA 3 SSDs (конфигурирана като RAID 0 array), за ултрабърза скорост на трансфер на данни и стартиране на приложения. Трите USB порта осигуряват 10 пъти по-бърз трансфер на данни в сравнение с USB 2.0. Новото поколение Wi-Fi рутер Broadcom® dual-band three-stream 802.11ac предлага до 3 пъти по-висока скорост в сравнение със сходните 802.11n рутери. Моделът разполага и с вграден Bluetooth 4.0, осигуряващ бърза връзка с периферни устройства.

Спиращ дъха звук
Стерео високоговорителите на NX500 се намират под лазерно гравираните декоративни решетки, които подсказват наличието на невероятната SonicMaster Premium аудио технология, включваща и ICEpower®, Bang & Olufsen. С тях NX500 възпроизвежда звук с дълбоки баси и кристално ясни вокали, с по-широк честотен спектър и по-високи нива на звука в сравнение с обикновените лаптопи. Аудио софтуерът MaxxAudio® Master от Waves, носител на наградата Technical Grammy®, осигурява обработка на звука с професионално качество и гарантира незабравимо аудио изживяване.



###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™, е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9346